Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Βρέθηκε ο τάφος του Μ. Αλέξανδρου στη Συρία - by To Skouliki Tom

Αναταραχή στο διεθνές σκηνικό προκάλεσε το πόρισμα των ειδικών του ΟΗΕ οι οποίοι ερεύνησαν την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ψώρα".

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ομάδα, στην οποία μετείχε και η εθνική αρχαιολόγος της Ελλάδας, Λιάνα Σουβαλτζή, ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός της περιοχής από τις δυνάμεις του Ασάντ έφερε στο φως αρχαίο μακεδονικό τάφο τουλάχιστον 100 φορές μεγαλύτερο από εκείνον που βρέθηκε πρόσφατα στην Αμφίπολη Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Σουβαλτζή είναι η μοναδική αρχαιολόγος στα παγκόσμια χρονικά που κατάφερε να ανακαλύψει τον τάφο του ίδιου προσώπου 3 φορές, αφού είχαν προηγηθεί άλλες 2 ανακαλύψεις του τάφου του Μ. Αλέξανδρου από εκείνην, το 1992 και το 1995, σε 2 διαφορετικά σημεία στην Αίγυπτο.  

Αν και οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλέξανδρου, εικάζεται έντονα αυτή η εκδοχή, αφού συμπίπτει με ιστορικές πηγές που αναφέρουν ότι ο Μακεδόνας Βασιλιάς διατηρούσε στη Συρία πολυτελές εξοχικό που δεν ήταν δηλωμένο στην εφορία, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν λάφυρα από τις λεηλασίες που έκανε και για τις οποίες δεν έκοβε αποδείξεις ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο. 

Βέβαια, ο Αλέξανδρος δεν ήταν τόσο μαλάκας σαν τους δικούς μας να βάλει την Αρχαία Ελλάδα στο ευρώ, οπότε μπορούσε να υποτιμάει τη δραχμή και να κόβει νέο νόμισμα όποτε ήθελε για να καλύπτει τη χασούρα, αφού τότε δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα ο πληθωρισμός. 

Ένα επιπλέον στοιχείο που επιβεβαιώνει τις εικασίες της Ελληνίδας αρχαιολόγου ότι ο τάφος ανήκει πράγματι στο Μ. Αλέξανδρο είναι το γεγονός ότι στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα κουτί με υπολείμματα από τρίγωνα Πανοράματος, εισιτήρια διαρκείας για το γήπεδο της Τούμπας και μία πανοπλία με το δικέφαλο αετό που έγραφε "ΠΑΟΚ παντού" στα αρχαία ελληνικά.

Μάλιστα, πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, λίγους μήνες πριν το θάνατό του, είχε ζητήσει να πολιτογραφηθεί Σύριος, στην προσπάθειά του να κόψει κάθε δεσμό με την Ελλάδα, γιατί ήταν άνθρωπος που έβλεπε πολύ μπροστά κι ήξερε ότι θα καταλήξουμε ένα μάτσο ραγιάδες με φασίστες βουλευτές που μαχαιρώνουν αλλοδαπούς, αντί να τους σφάζουν τίμια σε μάχες, όπως έκανε εκείνος. 

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά που Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα προσθέτοντας ένα ακόμα χαρτί στα χέρια του υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, αφού υπάρχουν φόβοι ότι οι Σύριοι δε θα σεβαστούν τον ιστορικό τάφο του Μακεδόνα στρατηγού και θα τον λεηλατήσουν, γιατί είναι βάρβαροι και πρέπει να πάρουν μαθήματα πολιτισμού από τη Δύση που έχει γεμίσει την παγκόσμια ιστορία με σελίδες ανθρωπιάς αφήνοντας εκατομμύρια νεκρούς στο πέρασμά της. 

by To Skouliki Tom

(Βρε, Ομπάμα, βρε αγόρι μου, αφού δε σου βγαίνει ο πόλεμος, γιατί το παιδεύεις; Κάνε μια ειρήνη εκεί χάμω να πρωτοτυπήσεις κιόλας.)

Make love not war στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου