Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέδιο Βαρβιτσιώτη: Το πουλάω το σπίτι - by To Skouliki Tom

Άκρατο ενθουσιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο η λύση που έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον επερχόμενο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι "όποιος δεν έχει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, να πουλήσει".

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωσή του έκανε αμέσως το γύρο της Ελλάδας βγάζοντας από τη δύσκολη θέση εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έψαχναν τρόπο να ξεφορτωθούν μια και καλή τα ακίνητά τους μαζί με το φόρο και να ζήσουν ξέγνοιαστα στο δρόμο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου για τα ακίνητα ο οποίος να μη σχετίζεται με το εισόδημα, αλλά με την αξία του ακινήτου του φορολογουμένου, ακόμα κι αν προέρχεται από κληρονομιά, ενώ πρότεινε να φορολογηθεί και ο ίδιος για τη βουλευτική έδρα που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Παράλληλα, πρότεινε ένα δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο στους Έλληνες φορολογουμένους, σύμφωνα με το οποίο, ο αγοραστής του ακινήτου μπορεί να το ξαναπουλήσει στον αρχικό ιδιοκτήτη προκειμένου να πληρώσει το φόρο που θα βαρύνει πλέον τον ίδιο. Έτσι και οι φόροι θα πληρωθούν και θα έχουν όλοι τα σπίτια τους.

Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναμένεται να είναι ξανά καλεσμένος στην αυριανή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου θα προτείνει στους γονείς που δεν έχουν να πληρώσουν για τις ανάγκες των παιδιών τους να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά περιμένοντας στη συνέχεια να πέσουν οι τιμές για να τα ξαναγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας. 

by To Skouliki Tom

(Όλες οι λεπτομέρειες για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σε παλαιότερο άρθρο μου "Το χαράτσι κι αν πληρώνεις...")

Πουλήστε το σπίτι σας τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου