Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ψωμί Παιδεία Απεργία μέρος 2ο - by To Skouliki Tom

Ομαλά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα σχολεία της χώρας ο καθιερωμένος αγιασμός, προκειμένου να ξεκινήσει με καλή τύχη η νέα σχολική χρονιά και να ευλογηθεί η απεργία των εκπαιδευτικών που ξεκινάει από αύριο, οπότε τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, αλλά ευλογημένα.

Η ακολουθία του αγιασμού διαβάστηκε κανονικά από το Μικρό Ευχολόγιο, παρά τις προτροπές της Μαρίας Ρεπούση να ευχηθούν οι παπάδες στους μαθητές ένα ξερό "στρώστε τον κώλο σας κάτω να διαβάσετε, μαλακισμένα", αφού, όπως λέει η κα Ρεπούση, το Μικρό Ευχολόγιο είναι γραμμένο σε νεκρή γλώσσα και οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν το Χριστό τους. 

Εν τω μεταξύ, υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο που αναμένεται να αλλάξει οριστικά το πρόσωπο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οπότε κάθε λύκειο της χώρας θα είναι κι ένα μικρό Χάρβαρντ.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει περάσει ούτε μία κυβέρνηση από την Ελλάδα που δεν έκανε κάποια μεταρρύθμιση στην Παιδεία, αν και η τελευταία φορά που λειτούργησε σωστά το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, όταν τα παιδιά διδάσκονταν στα κρυφά σχολειά, αλλά τα κρυφά σχολειά είναι μύθος, οπότε η αμέσως προηγούμενη ήταν στην Ακαδημία του Πλάτωνα. 

Ο Υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών, αφού οι καθηγητές είναι ήδη υπό καθεστώς επιστράτευσης από τον περασμένο Μάιο, ενώ ο Πρωθυπουργός πρότεινε να συνεχιστεί η απεργία καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα από το χαρτζιλίκι που ξοδεύουν τα πιτσιρίκια σε όπλα και ναρκωτικά. 

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε να κρατήσει η απεργία των εκπαιδευτικών μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων δίνοντας τη σκυτάλη αμέσως μετά στις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές μέχρι το Πάσχα, οπότε η σχολική χρονιά θα συνεχίζεται κανονικά μέχρι το καλοκαίρι καλύπτοντας το 1/10 της διδακτέας ύλης. 

Τέλος, ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να καταργήσει εντελώς το σχολείο και να αναθέσει την Παδεία στα κατηχητικά της Εκκλησίας, όπου τα παιδιά θα διδάσκονται σε βάθος τις θρησκευτικές παραδόσεις, όπως υποσχέθηκε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ώστε όταν μεγαλώσουν να γίνουν σωστοί χριστιανόπληκτοι ψηφοφόροι που θα ψηφίζουν ακροδεξιούς και ναζιστές για να μας σώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου