Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σύννεφα στη σχέση τρόικας - ελληνικής κυβέρνησης - by To Skouliki Tom

Σύννεφα στη σχέση μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης διαπιστώνονται έπειτα από την απόρριψη του ελληνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση - εν λειτουργία -  των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ και την απαίτηση της τρόικας να απολυθούν όλοι οι εργαζομένοι τους.

Τρόικα κι ελληνική κυβέρνηση αποφεύγουν πλέον να φωτογραφίζονται μαζί, ενώ αρκετά βράδια διασκεδάζουν μόνοι τους σε ξεχωριστές παρέες.

Όπως λένε άνθρωποι του φιλικού τους κύκλου, ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, έπειτα από τη γνωριμία τους μέσω της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι που τα είχε βρει σε όλα.

Η σχέση της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση μετράει 3 ευτυχισμένα, έως τώρα, χρόνια, ωστόσο τα τελευταία σενάρια θέλουν τη σχέση αυτή να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της απόστασης και των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του Γιάννη Στουρνάρα.

Κάτι το άτακτο κεφάλι του Αντώνη Σαμαρά, κάτι οι μαλακίες που πετάει καθημερινά ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν άργησε να επέλθει η ρήξη και τα καβγαδάκια διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αν και δεν έχει χαθεί εντελώς η επαφή μεταξύ τους, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η σχέση τους δεν είναι όπως τους πρώτους μήνες  του 2010 όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο.

Αυτή τη φορά, η τρόικα ανακοίνωσε μέσω e-mail την απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες, ενώ έστειλε κι ένα καψουροτράγουδο με sms στο κινητό του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Παράλληλα ο επικεφαλής της τρόικας άλλαξε την κατάστασή του στο facebook από "in a relationship" σε "it's complicated".

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά φήμες από άτομα που θέλουν το κακό του ελληνικού success story και διέψευσε τα κακόβουλα σενάρια που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να πατάει πόδι στην τρόικα, αφού σε κάθε ερωτική σχέση οι παρτενέρ αναλαμβάνουν, συνήθως από την αρχή, κάποιο ρόλο που δύσκολα αποχωρίζονται.

Κι ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: αυτός της πουτάνας. 

by To Skouliki Tom

(Πρώτο ερωτικό καβγαδάκι.. Άι στο διάολο, με συγκίνησαν πάλι τα παλιόπαιδα.)

Παρακολουθείστε όλο το ειδύλλιο στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου