Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Περί πόθεν έσχες Κων/νας Κούνεβα - by To Skouliki Tom

Μετά από 4 χρόνια που λειτουργεί αυτό το μπλογκ, είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών, αφού όλοι ξέρουν ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και τους καθυστερημένους που μασάνε από κάτι τέτοιες μαλακίες.

Από όλα τα πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκαν, αυτό που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις και αντιδράσεις - σε σημείο διχασμού, όπως πάντα - ήταν το πόθεν έσχες της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Δεν θα γράψω εδώ την ιστορία της κας Κούνεβα, αφού είναι γνωστή στους περισσότερους, ενώ όσοι δεν την γνωρίζουν μπορούν να μπουν και να τη διαβάσουν παντού, αλλά θα γράψω πως, αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα της κας Κούνεβα το 2014 θα ήταν ένας καλός λόγος να το κάνω - άσχετα με τις μούτζες που θα μου έριχνα μετά.

Και λόγω των αγώνων της και λόγω της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε το 2008 για τη συνδικαλιστική δράση της και λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων αυτής της επίθεσης στην υγεία της, άξιζε και αξίζει όλη τη συμπαράσταση και στήριξη του κόσμου, η έμπρακτη αλληλεγγύη του οποίου ήταν τότε συγκινητική.

Ήταν χιλιάδες οι άνθρωποι που, αμέσως μετά την επίθεση, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έστειλαν χρήματα στην Κων/να Κούνεβα. Και καλώς έκαναν.

Ενώ οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν ξεπέρασε και δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ πλήρως τα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από την επίθεση εκείνη, αφού το πρόσωπό της έχει αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα - παρά τις δεκάδες επεμβάσεις που έκανε -, τυφλώθηκε από το ένα μάτι, έχει περιορισμένη όραση από το άλλο και δυσκολεύεται ακόμα στην αναπνοή.

Εκτός όμως από αυτήν, υπάρχει και η άλλη πλερά της Κων/νας Κούνεβα που μόνο ένας αφελής ή πληρωμένος δεν θα εξέταζε καθόλου.

Η πλευρά της ευρωβουλευτή Κούνεβα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, που πλασαρίστηκε -και πλασάρεται - ως αριστερή ενώ ψηφίζει μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας που κάποτε επιτέθηκε στην κα Κούνεβα με βιτριόλι.

Μετά την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κούνεβα θα μπορούσε να έχει διαχωριστεί αλλά δεν το έκανε, ενώ ουδέποτε έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της και ουδέποτε έχει ταχθεί στο πλευρό ομάδων εργαζομένων που χτυπιούνται ανελέητα από την πολιτική αυτή.

Καλώς ή κακώς αυτήν την πολιτική, που μόνο ως κοινωνική και αλληλέγγυα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, στηρίζει η Κων/να Κούνεβα, μια γυναίκα που θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα από όλους τι σημαίνει αλληλεγγύη, αφού είχε γίνει δέκτης της.

Παραμένοντας στις γραμμές της Κυβέρνησης, η κα Κούνεβα έγινε το καλύτερο ξεπλυματικό του ΣΥΡΙΖΑ και συγχωροχάρτι στα χέρια εκείνων των γραφικών που μιλάνε ακόμα για ηθικό πλεονέκτημα των βουλευτών του.

Μόνο που δεν υπάρχει συγχωροχάρτι για κανέναν. Όχι πια. Και κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο.

Όπως δεν μένουν στο απυρόβλητο τα 340.000 ευρώ από δωρεές που διατηρεί η κα Κούνεβα σε τράπεζες - ή όσα έχουν απομείνει από αυτά, αφού το πόθεν έσχες είναι του 2014 -, ούτε τα 2 διαμερίσματα που αγόρασε πέρα από εκείνο που της παραχώρησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας.

Η αλληλεγγύη που της δόθηκε ήταν κάτω άλλες συνθήκες, πριν εκλεγεί ευρωβουλευτής, και ήταν για την υγεία της - η ίδια λέει ότι έχει κάνει τις εγχειρήσεις που απαιτούνταν -, όχι για να προκιστεί με σπίτια ή να αυγατίσει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Εφόσον από το 2014 αμείβεται κανονικά - με 17.000 ευρώ το μήνα -, έχει ισόβια ιατροφαρμαρμακευτική περίθλαψη και θα πάρει κανονικά σύνταξη ευρωβουλευτή, θα έπρεπε κάπως να έχει επιστρέψει το περίσσευμα ή έστω ένα μέρος των χρημάτων των αλληλέγγυων πίσω στην κοινωνία ή τέλος πάντων να έχει δώσει από τη θέση της κάποιες σοβαρές μάχες κατά της φτώχειας και υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Αντιθέτως, έκτοτε, δεν έχει σταθεί αλληλέγγυα πουθενά και σε κανέναν εργατικό αγώνα, κανένα θύμα εργατικού ατυχήματος - όπως χαρακτηρίστηκε η ίδια από το δικαστήριο που πρωτόδικα αποφάνθηκε υπέρ της - και σε κανένα άλλο μέλος μιας κοινωνίας που εξαθλιώνεται συνεχώς. Και αυτό είναι κατακριτέο.

Η κα Κούνεβα που τόσο πόνεσε από τα αφεντικά, δεν είναι πλέον μία από εμάς, μας έχει γυρίσει την πλάτη, έχει περάσει εδώ και καιρό στην αντίπαλη πλευρά και είναι η ίδια που κανιβάλισε το ιδεώδες της αλληλεγγύης με τη μετέπειτα στάση της, 

Όποιος ζορίζεται από την αριστερή κριτική στην Κων/να Κούνεβα και νομίζει ότι υπάρχουν τοτέμ και ιερές αγελάδες, δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα μετά από 7 χρόνια κρίσης και μπορεί να πάει να γαμηθεί.

Το να δέχεται επίθεση όποιος ασκεί κριτική στην Κων/να Κούνεβα και να κατηγορείται ότι συμπλέει με τη Δεξιά και τα νεοφιλελέ φασιστοΜΜΕ είναι εντελώς χυδαίο, αφού με την ίδια ηλίθια λογική όποιος την υπερασπίζεται συμπλέει με το Μαξίμου και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και τρολ.

Το επιχείρημα ότι δεν ασχολούμαστε με άλλους χειρότερους ενώ ασχολούμαστε με την Κων/να Κούνεβα είναι εντελώς σαθρό, πρώτον γιατί ασχολούμαστε με τους πάντες και δεύτερον γιατί, στη συνείδησή μας, η Κων/να Κούνεβα ως σύμβολο αντίστασης και αγώνων - και τώρα κι ως ευρωβουλευτής - είναι διπλά υπόλογη απέναντι στο λαό και την κοινωνία.

Θα κλείσω αυτό το κείμενο με την τελευταία φράση της απάντησής της σχετικά με το πόθεν έσχες της:

"...Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση «πόθεν έσχες» μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ."

Ηθική, αγώνες, συνδικαλισμός, Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια πρόταση.

Χαχαχαχαχαχα!!!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μιας και βρέθηκαν άπειροι βλαμμένοι που έγραφαν αρλούμπες στη σελίδα μας, η πρωτόδικη απόφαση του 2013 για τα 250.000 ευρώ ως αποζημίωση στην κα Κούνεβα ακυρώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη από το εφετείο - άδικα κατά τη γνώμη μου. Τα 340 χιλιάρικα του πόθεν έσχες δεν έχουν καμιά σχέση με αποζημίωση. Το λέει και η ίδια στη δήλωσή της.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Kαι αν θέλετε, μια μικρή συμβουλή, όπως την έγραψε η Δέσποινα Κουτσούμπα - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Δέσποινα συμφωνεί με όσα έγραψα παραπάνω: Μην συνδέετε πρόσωπα - ζώντα - με τις ιδιότητες και τις ιδέες που ενσαρκώνουν. Αργά ή γρήγορα θα απογοητευτείτε. Για τις ιδέες παλεύουμε, όχι για τα πρόσωπα.)

Περί Μουτζών στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

6 σχόλια:

 1. Η μόνη μου ένσταση είναι στο σημείο που επικεντρώθηκε (κακώς) και η "δημοσιοκαφρική" προσοχή του Π.Θ. και λοιπών βόθρων: στο οικονομικό. Το αν και πώς θα μπορούσε να 'χει χρησιμοποιήσει τα χρήματά της η Κούνεβα είναι ένα θέμα, αλλά το "της τα 'δωσαν για τη θεραπεία της και πρέπει να τα επιστρέψει" είναι ένα άλλο. Όταν δίνει βοήθεια σε κάποιον που ζητάει, δεν τη δίνεις υπό όρους, δεν ζητάς απόδειξη, ούτε διαβεβαιώσεις... επιστροφής όσων περισσέψουν! Μπορεί να φαντάζει δευτερεύον το ζήτημα, αλλά δεν είναι: εντάσσεται στη νεοφιλελέ αντίληψη της "ατομικής ευθύνης", όπου ο καθένας οφείλει να λογοδοτεί για κάθε δεκάρα που του δίνεται και ν' αποδεικνύει ότι δεν είναι ελέφαντας κλπ. Η συγκεκριμένη περίπτωση, ως σχετικά "εύκολη", αποτελεί καλή ευκαιρία για να περάσει/προπαγανδιστεί μια τέτοια αντίληψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ε ναι Δημήτρης Α, έτσι είναι. Δίνεις εσύ σήμερα βοήθεια, δεν ζητάς απόδειξη, ούτε δίνεις υπό όρους και αύριο που χρειάζεσαι βοήθεια εσύ, αυτός που βοήθησες μοστράρεται στις ευρωβουλές με τις καταθεσάρες και τις σπιταρώνες της. Αλληλεγγύη εσύ, στο μουνί της η Κούνεβα όταν έρχεται η ώρα να δείξει την ευγνωμοσύνη της γι'αυτή την αλληλεγγύη.

  Εκτός της οικονομικής βοήθειας που έλαβε, ας μην ξεχνάμε ότι αν ο απλός κόσμος δεν είχε αγκαλιάσει το δράμα της και αδιαφορούσε (όπως κάνει η ίδια σήμερα), η κ. Κούνεβα θα ήταν μια άνεργη παλαι ποτε καθαρίστρια, στο ίδιο μετερίζι με σένα, κλαψομουνιάζοντας για μνημόνια, ανεργία, εργασιακούς μεσαίωνες κλπ. που υποθέτω τώρα ότι της φαίνεται γραφική οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτά και γραφικοί αυτοί που τα υφίστανται, αφού έσωσε την κολάρα της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Της στραβής ψωλής οι τρίχες της φταίνε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ με το κείμενο ενώ διαφωνώ με την επίθεση που δεχτήκατε από διάφορους πολιτικά ιδεολογικούς χώρους. Η αλήθεια μας πονάει όλους και όλες, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει στα αυτονόητα να μην περιχαρακονόμαστε και να κλείνουμε τα μάτια (και δεν αναφέρομαι βέβαια στους φασίστες, στους (ακρο)δεξιούς και στους (νεο)φιλελέδες) σε τέτοιες πρακτικές, για ιδιοτελής συνήθως σκοπούς και λόγους.

  Νομίζω πως αυτό το κείμενο ΔΕΝ αφήνει σημεία παρερμηνειών και παρεξηγήσεων. Όπως πχ η Μαρία Δαμανάκη και άλλοι αγωνιστές του Πολυτεχνείου άλλαξαν εντελώς στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έτσι και η Κούνεβα έκανε το ίδιο από τις τελευταίες εκλογές και μετά. Αυτό ΔΕΝ ακυρώνει τους αγώνες που έκαναν αλλά ακυρώνει τα ίδια τα άτομα από τη χρονική εκείνη στιγμή που το έπραξαν.

  .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από πότε Αριστερά δεν σημαίνει στάση ζωής; Οι κομμουνιστές την περίοδο της χούντας του Μεταξά μόνο με τους πρώτους χριστιανούς επί Ρωμαικής αυτοκρατορίας συγκρίνονται κι εδώ διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για μια κυρία πρώην εργάτρια, που είναι εκατομμυριούχος, που όπως και να έγινε δεν μας αφορά, κι από πουθενά δεν προκύπτει κάποια άλλη σχέση με τη σοσιαλιστική ιδεολογία το 'τάξιμο' κάθε κομμουνιστή της ζωής του στην ιδεολογία του σαν μια μορφή πίστης! Το ιδεολογικό πλεονέκτημα που πολύ συχνά κι ορθώς κι από μας τους ίδιους αναπαράγεται γίνεται στάχτη με τη μία σύντροφοι κι όλα τ' άλλα είναι φτήνια........Εγώ δεν θεωρώ πως με αφορά η υπόθεση αυτής της κυρίας ή οιασδήποτε άλλης..... Λες και είναι η πρώτη ή μήπως η τελευταία φορά που το σύστημα εκμαυλίζει τους πειναλέους αριστερούς.... Εδώ τα μισά στελέχη στα γραφεία της δεξιάς, επικοινωνιολόγοι, τραπεζικοί αναλυτές, κλπ, έχουν περάσει από την κνε και στην πορεία στρατολογήθηκαν από την απέναντι πλευρά.... ΚΑΙ Ανδρουλάκηδες ΚΑΙ Δαμανάκηδες ΚΑΙ λοιπούς παράγει αυτή η γαμημένη Αριστερά τι να κάνουμε...Εύποροι αριστεροί! Τι συνδυασμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή