Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έφτασε η άνεργη ανάπτυξη! - by To Skouliki Tom

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν για να δημιουργηθούν 1.000.000 θέσεις εργασίας και να πέσει το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 10% προβλέπει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ξεκινήσει με εύθυμο τρόπο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν τη λεγόμενη "άνεργη ανάπτυξη", αφού θα αφορούν σε δραστηριότητες που απασχολούν λίγο προσωπικό ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας, οπότε περιμένουμε να γεμίσει η Ελλάδα περίπτερα και κέντρα εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων τύπου NASA. 

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι το 2014 οι μισθωτοί θα χάσουν το 50% της αγοραστικής τους δύναμης, αλλά η αγορά θα συνεχίσει να κινείται κανονικά από τα 17 εκατομμύρια τουριστών που θα κατακλύσουν ξανά τη χώρα μας και τους αλλοδαπούς που μας κλέβουν τις δουλειές στα φανάρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μειώθηκαν την τελευταία 3ετία κατά 41 δις ευρώ, ενώ το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ξέρει που πήγαν αυτά τα λεφτά, γιατί οι επιχειρηματίες τα έχουν καλά κρυμμένα στα στρώματά τους. 

Επιπλέον, η πτώση της εγχώριας ζήτησης χαρακτηρίζεται δραματική, καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999, οπότε σε 5 χρόνια η Έλενα Παπαρίζου θα ξαναπάρει τη Eurovision και η Εθνική Ελλάδος το Euro, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβουμε και την Ολυμπιάδα, αφού, ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται. 

Δεν έχω καταλάβει βάσει ποιων στοιχείων ακριβώς συντάσσονται αυτές οι εκθέσεις, αφού έτσι όπως πάνε τα πράγματα μέχρι το 2033 η ανεργία θα έχει εκτοξευθεί στο 80% και δε θα δουλεύει κανείς, εκτός κι αν πεθάνουν από την πείνα και τις αυτοκτονίες καμιά 5αριά εκατομμύρια, οπότε η ανεργία θα πέσει στο 0% κι όλοι θα μιλάνε για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας και το success story του Αντώνη Σαμαρά που θα είναι ακόμα Πρωθυπουργός.

by To Skouliki Tom

(Τον άνεργο πολλοί αγάπησαν, την ανεργία ουδείς.)

Zητήστε δουλειά στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου