Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δυστυχισμένοι Mαζί - by To Skouliki Tom

Σύμφωνα με την έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013 του ΟΗΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ευτυχίας μεταξύ 156 χωρών, γιατί οι Έλληνες έχουν την τάση να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο, αντί μισογεμάτο, αν και η αλήθεια είναι ότι το ποτήρι είναι εντελώς άδειο, αφού έχει τρύπα στον πάτο.

Όπως δείχνει η έκθεση, οι Έλληνες κατέγραψαν, μετά τους Αιγύπτιους, τη μεγαλύτερη μείωση ευτυχίας σε σχέση με τα χρόνια προ κρίσης που δούλευαν κι είχαν λεφτά, ενώ ήταν ακόμα πιο ευτυχισμένοι το Χρυσό Αιώνα του Περικλή, αφού κωλοβαρούσαν όλη μέρα και είχαν 80.000 σκλάβους στη δούλεψή τους. 

Όπως ήταν φυσικό, τα αποτελέσματα της έκθεσης τάραξαν πολύ τον Αντώνη Σαμαρά και το Mega που σκέφτονται να διατάξουν μαζί με το ΣΚΑΪ την επιστράτευση όλων των δυστυχισμένων Ελλήνων, προκειμένου να καταστούν άμεσα ευτυχισμένοι και να εκτοξευτούμε ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. 

Η έκθεση αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες περνάνε με το ζόρι τη βάση στην κλίμακα ευτυχίας με δείκτη 5,4 στα 10, σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς που σημείωσαν σκορ 10', γιατί είναι χαζοχαρούμενοι και τα έχουν όλα γραμμένα στην καραπουτσακλάρα τους. 

Από την άλλη, ο Χέμινγουεη έλεγε ότι "η ευτυχία είναι το σπανιότερο πράγμα που μπορεί να συναντήσει κανείς στους έξυπνους ανθρώπους", επομένως είναι λογικό οι Έλληνες να είναι όλη μέρα με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα, αφού, μπορεί να φαίνονται εντελώς καθυστερημένοι, αλλά άμα πιάσεις κουβέντα μαζί τους καταλαβαίνεις αμέσως ότι μέσα τους κρύβουν έναν μικρό Αϊνστάιν.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Δανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο με δείκτη ευτυχίας 7,7, επομένως οι Δανοί πρέπει να είναι εντελώς βλαμμένοι, ενώ θυμάμαι ένα άρθρο που έλεγε ότι έχουν και από τους υψηλότερους δείκτες αυτοκτονιών παγκοσμίως, οπότε συμπεραίνουμε ότι η πολλή ευτυχία δημιουργεί τόση πλήξη που θες να τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα. 

Τέλος, η έκθεση υπογραμμίζει πως οι μειώσεις της ευτυχίας δείχνουν πόση μεγάλη επίπτωση έχει μια αντικειμενική οικονομική κρίση στην υποκειμενική ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν ταυτίσει την ευτυχία με το χρήμα, την ιδιοκτησία και την επαγγελματική καριέρα παραβλέποντας το γεγονός ότι η ζωή είναι καλύτερη χωρίς όλα αυτά, αφού τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα.

Δεν το λέω εγώ, ο ΑΝΤ1 το λέει. 

by To Skouliki Tom

(Αν θες να είσαι ευτυχισμένος, απλά γίνε.)

Το νόημα της ευτυχίας βρίσκεται στη σείδα μας facebook.com/TheThreeMooges

1 σχόλιο: