Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η αληθινή βλαχοδημοσκόπηση από το έγκυρο Skouliki Tom

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βλήμα", έρευνα που διενεγήθηκε από την Kapa Research σε δείγμα 30.000 ατόμων αποτυπώνει μια καινούρια εικόνα για τις αντιλήψεις των πολιτών έπειτα από 185 χρόνια ιστορίας του ελληνικού κράτους που διέλυσαν την κοινωνική συνοχή και μας απομάκρυναν από το δόγμα "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" των χριστιανόπληκτων προπατόρων μας. 

Η έρευνα καταδεικνύει μια τάση αμφισβήτησης του μοντέλου διοίκησης των δήμων και περιφερειών, αφού όλοι οι Έλληνες είναι γεννημένοι δήμαρχοι και νομίζουν ότι θα τα κάνανε καλύτερα, αλλά καταλήγουν να δουλεύουν σαν σκλάβοι για λογαριασμό άλλων, γιατί ζούνε για ένα καθαρό κούτελο κι αρνούνται να προδώσουν τις αξίες τους.

Παράλληλα, καταδικάζεται ο τρόπος διαχείρισης των δημοτικών ταμείων, αφού όλοι οι Έλληνες, εκτός από δήμαρχοι, είναι γεννημένοι και τραπεζίτες, αλλά κατέληξαν να χρωστάνε μέχρι και το βρακί τους, γιατί αποδείχτηκε ότι τελικά ζούσαν μόνο για την τσέπη τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προδώσουν τις αξίες τους για ένα κομμάτι ψωμί με το οποίο αγόρασαν σπίτια και αυτοκίνητα που δε μπορούσαν να πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή, το 48% των πολιτών έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Καλλικράτη, αλλά προτιμούν τον Ικτίνο, ενώ το υπόλοιπο 52% θεωρεί ότι ο Καλλικράτης δεν έκανε σωστή αρχιτεκτονική μελέτη στον Παρθενώνα, με αποτέλεσμα σήμερα να δαπανάται άσκοπα δημόσιο χρήμα για την αναστήλωσή του. 

Το 67,4% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν δήμαρχο κοντά στα 40 που να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, δηλαδή κάτι μεταξύ του Σάκη Ρουβά και της Ελένης Μενεγάκη που είναι λαϊκά παιδιά και αυθεντικοί εκφραστές του κωστοπουλέικου βλαχολάιφσταϊλ που τόσο αγαπήσαμε ως έθνος. 

Από την άλλη, το 45% των πολιτών παραδέχτηκαν ότι θα προτιμήσουν υποψήφιο από την κεντροαριστερά με αυστηρά πασοκικό παρελθόν και συμμετοχή στο Πολυτεχνείο, γιατί αναζητούν κάτι φρέσκο, ενώ το 31% θα επιλέξει υποψήφιο από την κεντροδεξιά, αλλά επειδή η κεντροδεξιά έχει πεθάνει, δεν αποκλείεται να ψηφίσει χρυσαυγίτες που θα ξεβρωμίσουν τα χωριά τους από τις αλλοδαπές αλεπούδες που κατασπαράζουν αδιακρίτως κότες και πρόβατα.

Τέλος, 7 στους 10 δημότες δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή στο δήμο τους και θέλουν να μεταναστεύσουν στην Κηφισιά, αλλά η Κηφισιά έχει γεμίσει σουβλατζίδικα και θυμίζει περισσότερο Μπουρνάζι, οπότε έχουν αρχίσει όλοι να στριμώχνονται στη Γλυφάδα που αντιστοιχούν 5 γηροκομεία και 400 ραμολιμέντα σε κάθε κάτοικο, αλλά τουλάχιστον βλέπεις θάλασσα.

by To Skouliki Tom

(Οι δημοτικές εκλογές ήταν ελκυστικές όσο τα δημοτικά ταμεία ήταν γεμάτα και ικανοποιούσαν τα ρουσφέτια της κάθε κυράτσας που ζήταγε ιδιωτικό πάρκινγκ έξω από την πόρτα της. Μαζί με τα δημοτικά ταμεία πέθαναν και οι δημοτικές εκλογές. Εξάλλου ο Έλληνας δεν είχε ποτέ την καλύτερη σχέση με τα κοινά.)

Η βλαχοσελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου