Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Μήπως βιαστήκαμε να φορέσουμε το παράσημο; - από αναγνώστη

Αγαπητές Μούτζες,

Σας στέλνω μια σούμα των αρχικών σκέψεων που έκανα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, πολλές. H αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός:

H Μάρα ρώτησε τον Νίκο, τί θα αποκαλύψει στην εφημερίδα του. Όχι που φταίνε τα ΜΜΕ στο θέμα των φασιστών. Ο Πρετεντέρης σύγκρινε φασίστες ληστές μαχαιροβγάλτες με αντιμνημονιακούς διαδηλωτές και γενικά ανθρώπους που διαδηλώνουν λέγοντας "διαδήλωναν δίπλα στη ΧΑ". Προφανώς εννοούσε την πάνω γαλάζια πλατεία των Αγανακτισμένων.

Ξέχασε παλαιότερες εκπομπές του έδινε το χέρι σε Μιχαλολιάκο, Παππά, Περίανδρο. Ξέροντας βέβαια ποιοι είναι, μιας και υπήρχαν ενυπόγραφα κείμενα τιμής προς τον Χίτλερ, αλλά και εμπειρία σε φυλακίσεις, υπήρχε η υπόθεση Μάλλιου, υπήρχαν τα επεισόδια στη βρετανική πρεσβεία. Εκεί ήταν ο Μιχαλολιάκος. Ο μόνος που την έβγαλε καθαρή και στις δυο περιπτώσεις. 

Ο Δένδιας μιλάει για κράτος δικαίου. Πέρσι μήνυε τη Guardian για ρεπορτάζ της που μιλούσε για τις σχέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Οι αναλυτές μιλάνε για κατακόρυφη πτώση των φασιστών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που φασίστες δολοφόνοι και ληστές πλέον (3 σε 1) είχαν 6% στην πρόθεση ψήφου; Λένε επίσης ότι νικήσανε τον φασισμό. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. 

Ο φασισμός δε νικιέται κλείνοντας τη Χρυσή Αυγή μέσα. Θέλει τεράστιο αγώνα για να φτάσει στο 0%. Θέλει αρκετή συζήτηση, θέλει αρκετή αγάπη, θέλει αρκετή ανεκτικότητα, θέλει αρκετή παιδεία. Τα έχουμε; Δεν ξέρω. 

Φορέσανε κιόλας το παράσημο τους. Είπαν εμείς τους πιάσαμε. Μπα, o Φύσσας τους έπιασε. Γιατί ο Φύσσας δεν ήταν κάποιος Πακιστανός μετανάστης που βρέθηκε νεκρός, ούτε Αιγύπτιος ψαράς. Ήταν Έλληνας και όχι μόνο αυτό. Ήταν και ράπερ. Ένας χώρος που συνηθίζει να φιλοξενεί άτομα με αριστερές (ακραίες και μη απόψεις). Και ο θάνατός του βγήκε παραέξω και η Ευρώπη άρχισε να πιέζει. Άρχισαν να μιλάνε για περίεργη ανοχή της Ελλάδος προς τους φασίστες. Στη Γαλλία κάνανε πλάκα με τον Κασιδιάρη. Εδώ τον είχαμε βουλευτή. 

Ο Φύσσας κατάφερε και έκανε τον Δένδια να στείλει φάκελο με 33 ποινικά αδικήματα στον Eισαγγελέα που σημαίνει ότι δεν το είχε κάνει τις 32 προηγούμενες φορές. Η λογική συνέχεια είναι να συνεχιστούν οι έρευνες στο παρελθόν. Να δούμε. Σίγουρα ήταν μέρα που θα θυμόμαστε πάντα (εγώ τουλάχιστον). Δε με νοιάζει τί και πώς. Με νοιάζει που είναι πανέτοιμοι να μπούνε στη φυλακή. Ευχαριστώ όσους έβαλαν το χέρι τους και τους έπιασαν, αλλά αν θέλουν να πολεμήσουν τον φασισμό, ας σταματήσουν να φοβίζουν και ας προωθήσουν την κριτική σκέψη και την παιδεία.

Jorge

(Αγαπητέ Χόρχε, τη στιγμή που γράφατε προφανώς δε γνωρίζατε ότι 3 από τους βουλευτές της ΧΑ θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση. Όχι ότι αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι, παρά τον πανικό που έχει ήδη προκληθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιεύουμε το κείμενό σας εξάλλου. Κανένας φασισμός δε θα νικηθεί βάζοντας φυλακή τη Χρυσή Αυγή ή ρίχνοντάς της στο 0%. Κυρίως, δε θα νικηθεί ο φασισμός μέσα μας. Είναι όμως μια καλή αρχή. Επίσης, από όσο γνωρίζουμε, ο κ. Δένδιας ουδέποτε μήνυσε τη Guardian. Έμεινε στο να χτυπιέται ότι θα το κάνει. Πανέτοιμοι να πάνε φυλακή δεν είναι. Ούτε όμως να αλωνίζουν ελεύθεροι, όπως κάποιοι ήδη γράφουν. Kακόμοιρε Σακκά...)

Περιμένουμε τις απόψεις σας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου