Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Η υγεία σας προωθείται, παρακαλώ περιμένετε - by To Skouliki Tom

Ως είδος υπό εξαφάνιση έχουν χαρακτηριστεί τα ραντεβού στο Ε.Σ.Υ με τις λίστες αναμονής να ξεχειλίζουν, ενώ υπάρχει η σκέψη να συμπεριληφθούν τα ελληνικά νοσοκομεία στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που θα εκτινάξει τον ιατρικό τουρισμό της χώρας μας στα ύψη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μεγαλύτερη αναμονή διαπιστώνεται στα πρωινά ραντεβού, αλλά αυτό είναι πολύ λογικό, αφού οι περισσότεροι Έλληνες είναι άνεργοι και δε δουλεύουν το πρωί, οπότε συνδυάζουν τον πρωινό καφέ με μια νεφροσκόπηση στο νοσοκομείο της γειτονιάς τους.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι για ένα ραντεβού στην αγγειοχειρουργική κλινική υπάρχει περίπτωση να περιμένεις μέχρι και 6 μήνες, οπότε είναι πολύ πιθανό μέχρι να έρθει η σειρά σου να τα έχεις τινάξει, αλλά αυτό είναι θετικό, αφού δε θα χρειάζεται πια να περιμένεις και θα αδειάσει η θέση για κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη.

Τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης εξαιτίας των μεγάλων αναμονών, οπότε οι περισσότεροι αναγκάζονται στο ενδιάμεσο να κλείσουν και δεύτερο ραντεβού σε ψυχίατρο για να έρθουν στα ίσα τους, με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να μην έχουν τελειωμό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία είναι αυξημένη κατά 40% εξαιτίας της στροφής τους στη Δημόσια Υγεία λόγω κρίσης, αφού οι Έλληνες έχουν το κακό συνήθειο να συνεχίζουν να αρρωσταίνουν ακόμα κι όταν χάνουν τις δουλειές τους ή τους πετσοκόβουν τη σύνταξη.

Μια καλή λύση σε αυτό θα ήταν να ιδιωτικοποιηθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι ώστε οι περισσότεροι ασθενείς να μη μπορούν να πληρώσουν για τα ραντεβού και να αποσυμφορηθεί η γραμμή 1535 από τον τεράστιο όγκο των τηλεφωνημάτων.

Η  ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ραντεβού οφείλεται στην έλλειψη γιατρών, ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των ασθενών είναι τεράστιος, οπότε μια άλλη καλή λύση θα ήταν να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή όπου, αντί να κλείνουν ραντεβού οι ασθενείς - που είναι πολλοί - με τους γιατρούς, θα κλείνουν ραντεβού οι γιατροί - που είναι λίγοι - με τους ασθενείς.

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, η καλύτερη λύση απ' όλες θα ήταν να κλείσουν εντελώς όλα τα δημόσια νοσοκομεία για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών και να πετύχουμε την απόλυτη εξυγίανση στο χώρο της Υγείας που τόσο πολύ θέλουμε και συζητιέται εδώ και μήνες.

Ευτυχώς, έχουμε Υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη που θα βάλει τάξη σε όλα. Είναι πολύ σχετικός με το αντικείμενο. Φιλόλογος σπούδασε.

by To Skouliki Tom

(♫ Μη με πας απ' το σπίτι, τ' ακούς; Στο Ε.Σ.Υ. να με πας...♫ )

Άμεσα ραντεβού με το Ε.Σ.Υ. κι άλλα εθνικά συστήματα τρέλας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου