Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Ο ιός της ανθρωποφαγίας - by To Skouliki Tom

Σοκαρισμένη είναι μια ολόκληρη γειτονιά στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και όσοι πέρασαν από αυτήν χτες και προχτές το πρωί, αφού αντίκρισαν αφίσες με το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία μιας γυναίκας που είναι φορέας του HIV - κι όχι του AIDS, όπως λανθασμένα γράφουν τα περισσότερα σάιτ.

Αγαπητοί δημοσιογράφοι, μια μικρή παρένθεση. HIV ονομάζεται ο Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας. AIDS είναι το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας, η νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό HIV. Κλείνει η παρένθεση.

Δε γνωρίζω κατά πόσον το ρεπορτάζ είναι ακριβές αλλά από πού κι ως πού οι αφίσες έμειναν κολλημένες στους τοίχους για 2 ολόκληρες ημέρες; Ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να τις κατεβάσει;

Σε κάθε περίπτωση, οι δράστες αυτής της ανθρωποφαγικής πράξης φωτοτύπησαν την ιατρική γνωμάτευση της γυναίκας και την έκαναν αφίσες και φέιγ-βολάν, οπότε αναρωτιέμαι πώς απέκτησαν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία του νοσοκομείου.

Δηλαδή οι δράστες όχι μόνο τη διαπόμπευσαν δημόσια αλλά έβγαλαν στη φόρα προσωπικές πληροφορίες που θεωρούνται εξαιρετικά ευαίσθητες και προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο.

Βέβαια, όταν μετά από δύο χρόνια έχεις ακόμα στο υπουργικό συμβούλιο τον Ανδρέα Λοβέρδο που το 2012 διαπόμπευε 12 οροθετικές ιερόδουλες ως Υπουργός Υγείας, μην περιμένεις τίποτα καλύτερο από ανεγκέφαλους πολίτες και μην απορείς ποιοι πάνε και τον ψηφίζουν. Μόλις βρέθηκε ένα πολύ μικρό δείγμα των ψηφοφόρων του.

Εν τω μεταξύ, το ενημερωτικό σάιτ iefimerida.gr που την Πρωτομαγιά του 2012 παρουσίαζε τις 12 φωτογραφίες των οροθετικών γυναικών με τίτλο «Αυτές είναι οι 12 ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS», σήμερα έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Απίστευτος κανιβαλισμός στη Μυτιλήνη: Αφισοκόλλησαν τα στοιχεία φορέα του AIDS στην πόλη».

Ακόμα να συνειδητοποιήσουν οι δημοσιογράφοι ότι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ότι ο κανιβαλισμός ξεκινάει από τις εφημερίδες, τα σάιτ και τα δελτία κι έπειτα διαχέεται στην κοινωνία. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπηρετούν τη δημοσιογραφία. Νοιάζονται μωρέ οι καημένοι για την ενημέρωσή μας.

Είμαι σίγουρος ότι βρέθηκαν πολλοί που χειροκρότησαν την πράξη αυτών των αρρωστημένων ανθρωποειδών από τη Μυτιλήνη με το επιχείρημα ότι άνοιξαν τα μάτια του κόσμου, ότι έπραξαν για το κοινό καλό. Είναι οι ίδιοι που αύριο μεθαύριο θα διαπομπεύσουν την Κούλα που κάνει ναρκωτικά, τη Σούλα που είναι αλκοολική και τον Τάκη που ξενοπηδάει.

Το βαρέλι της κατάντιας έχει ανοίξει για τα καλά. Και δε δείχνει να έχει πάτο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Συγχαρητήρια στους κατοίκους της Μυτιλήνης που κατήγγειλαν το περιστατικό και κατέβασαν τις αφίσες. Αυτό που απομένει είναι να δείξουν έμπρακτα τη συμπαραστασή τους σε αυτή τη γυναίκα κι όταν βρεθούν οι δράστες να τους θέσουν στο περιθώριο. Αν αυτό συνδυαστεί κι από ένα καλό βρωμόξυλο, ακόμα καλύτερα. Καμία ανοχή στον καθημερινό ρατσισμό.)

Η οροθετική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου