Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτσέζικο ντους - by To Skouliki Tom

Το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας προσέλκυσε χθες το δημοψήφισμα που έκρινε την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού 9 στους 10 Έλληνες ανακάλυψαν με έκπληξη ότι η Σκωτία δεν είναι φανταστική χώρα αλλά υπάρχει στ' αλήθεια.

Οι Σκωτσέζοι κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν θέλουν να αποσχιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται σε οικονομική κρίση, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν δημοψήφισμα για να αποφασίσουν την ένωση της Σκωτίας με την Ελλάδα που γνωρίζει εξωπραγματική ανάπτυξη.

Κατά της απόσχισης της Σκωτίας τάχθηκαν ο Μπάρακ Ομπάμα κι ο Χάρι Πότερ με τιτιβίσματα στο τουίτερ, ενώ ο Μελ Γκίμπσον ξεκίνησε τα γυρίσματα του Braveheart 2 που θα προβληθεί σε 300 χρόνια, λίγο πριν το επόμενο δημοψήφισμα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας κι έκλεισαν τα μεσάνυχτα, όταν ξεκίνησε ο καθημερινός τελικός του Euro 2004 στη ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα οι δρόμοι της Σκωτίας να ερημώσουν.

Η μάχη στην κάλπη δόθηκε ψήφο ψήφο, ενώ δεν αποκλείεται το τελικό αποτέλεσμα να κρίθηκε από τις ψήφους που έριξε το Τέρας του Λοχ Νες και ο Highlander.

Το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους ψηφοφόρους αποτυπώθηκε στη φράση "η καρδιά μου λέει ναι, η λογική μου όχι", οπότε αν ποτέ ερωτευτείτε κανέναν Σκωτσέζο ρωτήστε τον τί ψήφισε για να καταλάβετε αν σας αγαπάει πραγματικά ή είναι μαζί σας από συμφέρον.

Τα αποτελέσματα μέχρι αυτήν την ώρα δείχνουν ότι το 55% των Σκωτσέζων λένε ΟΧΙ στην ανεξαρτησία και το 45% ΝΑΙ, ενώ υπήρξαν και 500.000 παραπλανημένοι ψηφοφόροι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Οι Σκωτσέζοι αποφάσισαν να παραμείνουν κάτω από τον αγγλικό ζυγό αλλά καλά να πάθουν, αφού το 1707 οι βουλευτές τους ήταν τύφλα από το ουίσκι και δεν έβλεπαν ότι έβαλαν την υπογραφή τους στην Πράξη Ένωσης με την Αγγλία που ήταν το μνημόνιο της εποχής.

Συγκεκριμένα, το 55% των Σκωτσέζων δήλωσαν ξετρελαμένοι με τον ιμπεριαλισμό των Βρετανών, που κάποτε είχαν τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ με έκταση ίση με το 1/4 της Γης, οπότε ευτυχώς που έγινε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος κι άρχισαν να παίρνουν τον πούλο από τις αποικίες, αλλιώς σήμερα ο μισός πλανήτης θα άκουγε brit pop. Εφιάλτης!

Εν τω μεταξύ, ειδικοί φεησμπουκολόγοι από ολόκληρη την Ελλάδα προσπαθούσαν εδώ και μέρες να απαντήσουν σε ερωτήματα, όπως "τί νόμισμα θα είχε η Σκωτία" κι "αν θα ήταν καλύτερα ως ανεξάρτητο κράτος", λες και η Ελλάδα σκίζει στις παγκόσμιες αγορές με το ευρώ και δεν είναι παράρτημα της Γερμανίας.

Το παράδειγμα των Σκωτσέζων αναμένεται να ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες κι ο Αντώνης Σαμαράς που ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένωσή της με τα Σκόπια, ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο θα μεταφερθεί στον τάφο της Αμφίπολης που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης, οπότε είναι πολύ πιθανό να πέσει στο κεφάλι του και να γλιτώσουμε μια και καλή από αυτόν. 

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Δε μπήκα στη διαδικασία αξιολόγησης του αποτελέσματος του χθεσινού δημοψηφίσματος για τον απλό λόγο ότι ζω στην Ελλάδα, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Η απάντηση στο αν η Σκωτία θα ήταν καλύτερα ή όχι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος είναι απλή: κανείς δε ξέρει. Ούτε θα μάθει ποτέ.)

Ψηφίστε ΝΑΙ για την ανεξαρτησία της σελίδας μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου