Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Με Γιώργο Καμίνη κανένα κτίριο δε θα μείνει - by To Skouliki Tom

Σε εξωραϊστική παρέμβαση προχώρησαν χθες οι μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων οι οποίες μπούκαραν στη Βίλα Αμαλίας και έντυσαν το εσωτερικό της με πλεκτά πουλόβερ στο πλαίσιο εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα "με Γιώργο Καμίνη κανένα κτίριο δε θα μείνει".

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η Βίλα Αμαλίας θα μετατραπεί σε σχολείο, αν και δεν αποκλείεται η Βίλα να γίνει ο τάφος του Καμίνη και ο Γιώργος Καμίνης να κλέψει τη δόξα από τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης.

Ο κ. Καμίνης είπε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέρμα στις νεοκλασικές παλιατζούρες του Τσίλλερ οι οποίες, αφενός γίνονται φυτώρια αντιεξουσιαστών, αφετέρου χαλάνε την αισθητική της τσιμεντωμένης φαβέλας που πασχίζει να δημιουργήσει από το 2010 όταν ανέλαβε τη δημαρχία της Αθήνας.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, η Βίλα Αμαλίας βρισκόταν υπό κατάληψη από το 1990 έως το 2012, γεγονός που την καθιστούσε την πιο παλιά κατάληψη στην Ελλάδα μετά την κατάληψη των δημόσιων συχνοτήτων από τα ιδιωτικά κανάλια που συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι σήμερα.

Τη Βίλα Αμαλίας επισκέφτηκε και κλιμάκιο Ατενίστας το οποίο, αφού αξιολόγησε τις ζημιές που είχαν προκαλέσει τα αναρχοφρίκουλα όλα αυτά τα χρόνια, πρότεινε η πρόσοψη του κτίριου να παραμείνει ανέπαφη και να καλυφθεί με μια αεροφωτογραφία της νυχτερινής Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των Ατενίστας ύστερα από ενδελεχή έλεγχο που έκανε στο κτίριο εντόπισε εκατοντάδες κολλημένες τσίχλες και πεταμένα αποτσίγαρα στο πάτωμα, ενώ ειδικός ψυχολόγος του Δήμου ανέλαβε την ψυχολογική υποστήριξη της Βίλας προκειμένου να ξεπεράσει το μετατραυματικό σοκ στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι τα χρόνια φρίκης που πέρασε η Βίλα Αμαλίας στα χέρια των αναρχικών βρίσκονται οριστικά στο παρελθόν κι ομολόγησε ότι προτιμάει να κατεδαφίσει και τα 25.000 άδεια κτίρια που διαθέτει η Αθήνα, παρά να τα κάνει χώρους φιλοξενίας αστέγων.

Τέλος, ο κ. Καμίνης δεσμεύτηκε ότι οι εξωραϊστικές παρεμβάσεις στην πόλη θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό τονίζοντας ότι επόμενος στόχος του Δήμου είναι η κατεδάφιση του Παρθενώνα που βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από αναρχοάπλυτους τουρίστες οι οποίοι δεν επιτρέπουν τη μετατροπή του σε εμπορικό κέντρο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων και καφέ που νοικιάζουν όλα αυτά τα νεοκλασικά και δεν τα αφήνουν στο έλεος της κακογουστιάς του Γιώργου Καμίνη.)

Κάντε like στην καλαίσθητη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου