Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Habemus Tsipram - by To Skouliki Tom

Στο Βατικανό θα βρεθεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από προτροπή της πεθεράς του που είναι καθολική και τον πιέζει να πάρει την Περιστέρα με παπά και με κουμπάρο στον Άγιο Πέτρο.

Μετά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους μοναχούς του Αγίου Όρους, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο και με τον Πάπα Φραγκίσκο Α' στο Βατικανό, γεγονός που θεωρείται ιστορικής σημασίας, αφού είναι η πρώτη φορά που ηγέτης κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συναντιέται διαδοχικά με όλο το παπαδαριό του πλανήτη.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή, η ατζέντα της συνάντησης θα εστιάσει σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη, όπως η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League και οι καυλωμένες ρώγες της Καρυάτιδας που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη.

Μάλιστα, καρδινάλιοι του Βατικανού υποστηρίζουν ότι οι δύο πανίσχυροι άνδρες έχουν πολλά κοινά, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος Α' είναι γνωστός ως "Πάπας των φτωχών", ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει σύντομα "Πρωθυπουργός των μπατίρηδων".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, σκοπός της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα είναι να δώσει μια ηχηρή απάντηση σε όσους τον ρωτάνε "πού στο διάολο θα βρεις τα λεφτά για όλες αυτές τις παπαριές που τάζεις;", οπότε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό αποφασισμένος να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Δ' Σταυροφορία που άλωσε την Πόλη το 1204.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να τακτοποιήσει με τον Ποντίφηκα κι άλλες ιστορικές εκκρεμότητες που χωρίζουν τους λαούς της Ευρώπης κι εμποδίζουν την πραγματοποίηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως το Σχίσμα του 1054 που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Δυτικό Καθολικισμό και Ανατολική Ορθοδοξία, με αποτέλεσμα σήμερα οι τζιχαντιστές να αλωνίζουν ανενόχλητοι με τα λεφτά των Αμερικανών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βατικανό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να του πει τα πάντα με το νι και με το σίγμα, αφού σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να αφοριστεί και να μην καταφέρει ποτέ να ενώσει τον Χριστιανισμό.

Για την επόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιλαμβάνει ταξίδι στη Μέκκα και στο Ναό του Σολομώντα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Θιβέτ όπου θα ασπαστεί τον βουδισμό και θα χριστεί Σαολίν της Αριστεράς.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Με την ευκαιρία της επίσκεψης Τσίπρα στο Βατικανό, θυμήθηκα τη σειρά "Borgias" σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της δυναστείας των Βοργίων. Στο ρόλο του Πάπα είναι ο Jeremy Irons. Αυτό αρκεί για να την κατεβάσετε και να τη δείτε.)

Habemus Satiram στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου