Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Το ντέρμπι της πρότασης μομφής - ρεπορτάζ από To Skouliki Tom

Με σκορ 153-124 έληξε ο αγώνας μπάσκετ που διεξήχθη χθες το βράδυ στη Βουλή σχετικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, μέσα σε τραγελαφική ατμόσφαιρα εντός του Κοινοβουλίου και χιούμορ επιπέδου Σεφερλή.

Νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε η μαγκιά-κλανιά του Πρωθυπουργού που βρώμαγε από χιλιόμετρα, ενώ μεγάλος χαμένος ήταν και πάλι ο ελληνικός λαός που περιορίστηκε, όπως πάντα, στο ρόλο του θεατή από το facebook και το twitter.

Έξω από τη Βουλή βρισκόταν συγκεντρωμένο το "πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ", αν κι έξω από τη Βουλή βρισκόμουν κι εγώ που δεν είμαι "πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ" και συνάντησα και πολλούς άλλους που δεν είναι "πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ" επίσης, αλλά κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο, γιατί δε γουστάρουν νταβατζήδες τύπου Σαμαρά να τους αποκαλούν έτσι.

Αλήθεια, το επίσημο "πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ" που ήταν;

Με τα 153 «ΟΧΙ» που σκόραρε η Κυβέρνηση πέρασε στα playoff της θητείας της, αλλά, όπως όλα δείχνουν, το πρωτάθλημα σε λίγους μήνες θα τελειώσει, οπότε η συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου θα επιστρέψει μια και καλή στα αποδυτήρια της Βουλής, αν και για μερικά στελέχη της μπορεί να μοιάζουν με τα κάγκελα του Κορυδαλλού.

Μεγάλη έκπληξη της χθεσινής βραδιάς αποτέλεσε η απόδοση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη που έβαλε αυτοκαλάθι σκοράροντας «ΝΑΙ» εναντίον της ομάδας της, συνεχίζοντας το σερί των «ΝΑΙ» τα προηγούμενα χρόνια σε 3 μνημόνια και κυβερνήσεις της τρόικας, οπότε τώρα θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει και μερικά «ΟΧΙ» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο γήπεδο με μικτή ομάδα αποτελούμενη από βουλευτές του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει, γιατί η συγκυβέρνηση παίζει με περισσότερους παίκτες και απειλεί με διαγραφές τα μέλη της.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα πολύ τυχερό που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως αρχηγός κόμματος, αλλά όχι πιο τυχερό από τον Αντώνη Σαμαρά που επέστρεψε ως αρχηγός στο κόμμα που κάποτε έριξε από την κυβέρνηση. 

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε προσωπική μονομαχία, γεγονός που προκάλεσε άγρια κόντρα μεταξύ τους σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της, αφού ο κ. Βενιζέλος ζήτησε αγώνα σούμο, ενώ ο κ. Τσίπρας πιστολίδι στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε Jurassic Park το ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμαζόταν να πει πως "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει", αλλά τελικά είπε οτι "θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν", αφού υπήρχε κίνδυνος να τον περάσουμε για κανά τελευταίο κατακάθι της Τρούμπας.

Όταν τον ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί δεν τον κοιτάει στα μάτια, ο κ. Σάμαρας απάντησε ότι κοιτάει από την άλλη, γιατί φοβάται μήπως γυρίσει απότομα και αντικρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, οπότε θα έσκαγε σίγουρα στα γέλια.

Παρά την ήττα, ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με όρθιο το κεφάλι και αγκαζέ την κα Τζάκρη δηλώνοντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς χρειάζονται μονάχα άλλες 3 προτάσεις μομφής για να ρίξει την Κυβέρνηση.

Μετά το πέρας του αγώνα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη Βουλή με ένα Smart - ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο μπροστινό κάθισμα, οι υπόλοιποι κάθησαν πίσω -, ενώ, όπως με ενημέρωσε μια καλή φίλη στο facebook, o Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε ευσπευσμένα στις γενικές αποθήκες του κράτους για να ξεφορτώσει τα πολλά κιλά μαγκιάς που κουβαλούσε.

by To Skouliki Tom

(Aνήθικο δίδαγμα: Τελικά δεν έπεσε η κυβέρνηση, αλλά έπεσε πολύ γέλιο. Από σήμερα κλάμα πάλι για τον "κοσμάκη".)

Άφθονο κλάμα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου