Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Ψυχή βαθιά - by To Skouliki Tom

Με απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε σήμερα στις 04:20 τα ξημερώματα έφοδος των ΜΑΤ στην κατειλημμένη ΕΡΤ. Πριν πάνε στην ΕΡΤ, οι άνδρες των ΜΑΤ πέρασαν πρώτα από το σπίτι ενός εισαγγελέα που βρέθηκε στο δρόμο τους, τον βούτηξαν με τις πιτζάμες και τον πήραν μαζί τους.

Ο εισαγγελέας μέσα στον πανικό ξέχασε να πάρει μαζί του την εισαγγελική εντολή - το χαρτί πάντως υπάρχει. Η πρωτότυπη εισαγγελική εντολή θα βγει σε δημοπρασία σε 50 χρόνια από σήμερα -  σε συλλεκτική έκδοση -, θα πιάσει γύρω στα 600 δις κι όλος ο πλανήτης θα μιλάει για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποφασίζουν, ο Νίκος Δένδιας δίνει εντολές και η Ελληνική Δικαιοσύνη σε συνεργασία με τα ΜΑΤ εκτελούν. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Ανεξάρτητα.

Η αρχική επιθυμία του κ. Σαμαρά ήταν να βομβαρδιστεί η ΕΡΤ για να τελειώνει μια και καλή μαζί της, αλλά υπήρχε κίνδυνος να καταστραφούν τα πανάκριβα μηχανήματα, οπότε αποφάσισε να στείλει τα ΜΑΤ από την πλαϊνή είσοδο για να την καταλάβουν με δόξα και τιμή.

Οι άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν με πρωτοφανή μυστικότητα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, αποφεύγοντας λάσπες και σκατά που πατεί όποιος νύχτα περπατεί, και κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο της ΕΡΤ που εκείνη την ώρα φυλασσόταν από δύο σκύλους, τρεις γάτες κι έναν μπούφο.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού κατάφεραν να πιάσουν απροετοίμαστη την καγκελόπορτα του ραδιομεγάρου, στην οποία πέρασαν χειροπέδες, ενώ συνέλαβαν και μια περιφερόμενη σακούλα που έκοβε βόλτες παράνομα στον εναέριο χώρο του προαυλίου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι η κατάληψη της ΕΡΤ ήταν παράνομη και τώρα αποδίδεται στο λαό, ενώ από αύριο θα διανέμεται τούβλο-τούβλο στους πολίτες μαζί με τη δωρεάν σύνδεση για ασύρματο wi-fi ίντερνετ που τους έταξε ο Πρωθυπουργός.

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και η απαξίωση της δημοκρατίας. Μέχρι σήμερα της είχε τυφλή εμπιστοσύνη. 

Η εισβολή των ΜΑΤ και η διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ προκάλεσε την αγανάκτηση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που για μία ακόμη φορά κλήθηκαν να την υπερασπιστούν. Και το έκαναν.

Βέβαια, πριν μπουν τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο, είχαν λυσσάξει να μπουν στη Δημόσια Τηλεόραση οι περισσότεροι από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ. Για πολλούς από αυτούς η χούντα του κ. Σαμαρά άρχισε με το μαύρο στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνη και τελείωσε με το διορισμό στους στη ΔΤ λίγες εβδομάδες αργότερα. Γιατί να πολεμάς τη χούντα, αφού μπορείς να συμμετέχεις σε αυτήν;

Αρκετοί εργαζόμενοι έμειναν μέχρι το τέλος και συνέχισαν να προσφέρουν ποιοτικό και κυρίως, ανεξάρτητο πρόγραμμα, αρνούμενοι να ξεπουληθούν. Ακόμα λιγότεροι παραμένουν και μεταδίδουν έξω από την κλειδωμένη καγκελόπορτα. Στον δρόμο.

Στον δρόμο όπου θα δοθεί η μάχη για ελεύθερη ενημέρωση. Στον δρόμο όπου θα δοθεί και η μάχη για ελεύθερη ζωή. Με την ψυχή βαθιά.

Με λίγα λόγια: Άρον τον καναπέ σου και περιπάτει.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Στην πολιτική - εκτός των άλλων - μετράει πολύ το timing. Ας ελπίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε ανέλπιστο δωράκι στη συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου. Aς ελπίσουμε το timing να είναι αυτήν τη φορά με το μέρος του. Δύσκολο...)

Η ΕΡΤ εκπέμπει στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου