Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Την σαπίλα αν δεν την βρεις την φτιάχνεις - by To Skouliki Tom

Από εχθές που έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί 2 από αυτούς, έχουν ακουστεί ήδη πάρα πολλά. 

Μεγάλη απήχηση είχε η έκφραση "Δεν είναι καιρός για κλάματα, αλλά για ανάληψη ευθυνών". Πολύ σωστή η έκφραση, αφού αυτό από μόνο του αποτελεί αφορμή για ξεκαρδιστικά γέλια. Έχουν αναληφθεί τόσες φορές οι ευθύνες σε αυτήν τη χώρα που κανονικά θα έπρεπε να ζούμε σε ένα ροζ συννεφάκι ο καθένας μας και να κυνηγάμε μονόκερους πλάι σε ρυάκια με γάργαρο νερό. 

Από εχθές όλη η Ελλάδα έγινε Κλουζώ. Αντίποινα για το Φύσσα, τρομοκρατική οργάνωση, παρακράτος, προβοκάτσια, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, Κόκκινος Στρατός, Αλ Καπόνε, Darth Vader. Ό,τι μαλακία μπορείς να φανταστείς. 

Ξεχάστε τα όλα αυτά. Εμένα θα ακούτε. Η Σέχτα Αμαζόνων το έκανε. 

Ακούστηκαν κι άλλα ανέκδοτα. Ξεχώρισα 3:

1) "Το τυφλό αυτό χτύπημα απειλεί την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα"

Κυρίες μου, κύριοι, δεν υπάρχει καμία ομαλότητα και πουθενά. Κοινωνία και Κράτος είναι πλήρως ξεχαρβαλωμένα. Είμαστε ένα βήμα πριν βγουν τα μαχαίρια μαζικά στους δρόμους και η πολιτική σκηνή δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Για ποια ομαλότητα μιλάνε;

Θα ήταν πολύ όμορφο να πούμε ότι η χθεσινή ενέργεια ήταν χτύπημα εναντίον της Δημοκρατίας, εάν υπήρχε Δημοκρατία. Αλλά δεν υπάρχει. Οπότε χέστηκε η χθεσινή ενέργεια να τη χτυπήσει.

2) "Εξαιτίας της επίθεσης θυματοποιήθηκε η Χρυσή Αυγή κι απέκτησε μάρτυρες"

Για ποιον; Μέχρι προχθές δεν ουρλιάζαμε όλοι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, οπλοφορεί, μαχαιρώνει, σκοτώνει κι απειλεί τη δημοκρατία; Από πότε μια εγκληματική οργάνωση έχει μάρτυρες κι αυτό της προσδίδει το χαρακτήρα του θύματος; Ή μήπως πρέπει να προσέξουμε επειδή θα βρεθούν και πάλι λοβοτομημένοι ψηφοφόροι που θα πάνε να την ξαναψηφίσουν με αυτό το πρόσχημα; Αν δεν έχουν πειστεί έως σήμερα, να πάνε να γαμηθούν. Δε θα καταλάβουν ποτέ.

Διάβασα επίσης αρκετές φορές ότι οι φασίστες που σκοτώθηκαν φύλαγαν σκοπιά έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω εάν αληθεύει. Με εντολή τίνος; Και γιατί να βαράνε σκοπέτα εάν δεν διέτρεχαν κίνδυνο τα γραφεία; Δεν ξέρουν ότι όποιος παίζει με τα μαχαίρια μπορεί στο τέλος να κοπεί; Είχαμε γράψει μετά το θάνατο του Φύσσα ένα κείμενο με την I Willi Am που ανάμεσα σε άλλα έλεγε "Όλοι αυτοί που χάνονται μέσα στη μαύρη τρύπα της ΧΑ δεν είναι εξίσου απώλεια για την Ελλάδα; Είναι άνθρωποι νέοι που αντί να γίνονται δημιουργικοί και να δίνουν την ενέργειά τους σε καλούς σκοπούς γίνονται δολοφόνοι, γιατί κάποιος τους είπε οτι ο Φύσσας είναι εχθρός και τον πίστεψαν." Διαβάστε το. Τώρα οι δολοφόνοι έγιναν δολοφονημένοι.

3) "Ενέργειες σαν αυτήν στοχεύουν στην ανακοπή του λαϊκού κινήματος"

Το τελευταίο ανέκδοτο ακούστηκε από εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ποιο λαϊκό κίνημα; Του λαού που κοιμάται τον ύπνο της Ησυχίας, Τάξης κι Ασφάλειας; Δεν υπάρχει κανένα λαϊκό κίνημα και κανένα λαϊκό κίνημα δε θα κατακλύσει τους δρόμους την ερχόμενη Τετάρτη στην πανεργατική απεργία. Αν ευθύνεται κάποιος για την ανακοπή του λαϊκού κινήματος - εκτός από τον ίδιο το λαό - αυτή είναι η κοινοβουλευτική Αριστερά. Για την ανυπαρξία της.

Δε ήθελα να εκφέρω άποψη για τα χθεσινά γεγονότα, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα, οπότε περιορίστηκα στο να σχολιάσω σύντομα - κι ίσως επιφανειακά - μερικές από τις δηλώσεις για το θέμα. Αλλά και να μάθουμε δε νομίζω να γράψω κάτι. Η σαπίλα είναι τόσο διάχυτη παντού που προκαλεί αδράνεια. Μοιάζει σχεδόν φτιαγμένη. Και μάλλον είναι.

Παρόλα αυτά γέλασα πολύ με τις δηλώσεις-ανέκδοτα. Μπορεί να μην είναι καιρός για κλάματα, αλλά σίγουρα είναι για γέλια. Κι έπεται τραγελαφική συνέχεια.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε στο facebook ότι "σήμερα είμαστε όλοι χρυσαυγίτες". Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι Βαλλιανάτοι.)

Τα καλύτερα ανέκδοτα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου