Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Λίγο ξύλο άμα φας σαν τρελή θα μ' αγαπάς - by To Skouliki Tom

Στις 25 Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Διαβάζω ότι ο ορισμός της βίας αυτής υιοθετήθηκε μόλις το 1995 στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, αφού στις προηγούμενες 3 οι γυναίκες δεν κατάφεραν να καταλήξουν κάπου, αλλά αυτό είναι πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τους παίρνει 3 μήνες να διαλέξουν τι χρώμα θα βάψουν τον τοίχο της τραπεζαρίας - να κάνω κι εγώ λίγο παλαιολιθικό σεξιστικό χιούμορ.

Τα στοιχεία σχετικά με τη βία κατά των γυναικών είναι πολύ θετικά για τη χώρα μας, αφού τα κρούσματα που καταγράφηκαν φέτος στην Ελλάδα είναι αυξημένα κατά 47% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ απομένει ακόμα ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους, οπότε υπάρχει πολύς χρόνος να φτάσουμε το ποσοστό αυτό ακόμα ψηλότερα. Ξεκινήστε να δέρνετε.

Από τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, το 68% είναι έγγαμες, ενώ το υπόλοιπο 32% ανυπομονεί να παντρευτεί, ώστε να τις τρώει με την ευλογία της Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, 1 στις 3 γυναίκες έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ενώ οι άλλες 2 δέρνουν τον σύντροφό τους, αλλά αυτό δεν το γράφει πουθενά, επειδή οι άντρες ντρέπονται να παραδεχτούν ότι οι γυναίκες τους τους κάνουν μαύρους στο ξύλο.

Προτιμάνε να ξεφτιλίζονται από τα αφεντικά τους στη δουλειά και να παρακαλάνε σαν ζητιάνοι για 500 ευρώ το μήνα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η φτώχεια έχει εντείνει τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, γιατί παλιά οι Έλληνες είχαν λεφτά και διατηρούσαν από 4-5 γκόμενες ο καθένας, ενώ τώρα που δεν έχουν βρακί να αλλάξουν περιορίζονται στη γυναίκα τους και την αδερφή της γυναίκας τους με αποτέλεσμα το ξύλο να μοιράζεται μονάχα ανάμεσα στις δυο τους, ενδοοικογενειακά.

Ένας άλλος λόγος που η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί κατακόρυφα είναι ότι οι άντρες δεν έχουν λεφτά να πάνε γήπεδο για να ξεκαυλώσουν κάνοντας σαν κανίβαλοι ενώ παρακολουθούν 22 ατάλαντους μαντραχαλαίους να κλωτσάνε μία μπάλα, οπότε αναγκάζονται να βλέπουν τα ματς από το σπίτι παρέα με την οικογένεια.

Φαντάσου να τρώει γκολ ο βάζελος στο 90' και να ακούς από μέσα τη σπαρσαρχίδω τη γυναίκα σου να φωνάζει: "Ρε Βαγγέλη, γαμώ τον Παναθηναϊκό σου, 100 φορές σου 'χω πει να κατεβάζεις το γαμημένο το καπάκι της τουαλέτας κι εσύ με γράφεις στα αρχίδια σου! Όρθια θα κατουρήσω, ρε μαλάκα;", ενώ τα μούλικα τσακώνονται μεταξύ τους για το χειριστήριο του playstation. Δε θέλει και πολύ να γίνει η φάση "Ψυχή στο Στόμα".

Παράλληλα, οι περισσότεροι δράστες κρουσμάτων βίας είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, οπότε μάλλον δέρνουν με το γάντι  - και το ρόπαλο -  του μπέιζμπολ, αλλά τι να την κάνεις τη μόρφωση, άμα είσαι είσαι ένας αρρωστημένος τραμπούκος που ξεσπάει την ανικανότητά του πάνω στη γυναίκα του;

Βέβαια, οι έρευνες λένε ότι πολύ λίγες γυναίκες αναφέρουν περιστατικά βίας και προβαίνουν σε καταγγελίες κατά των συντρόφων τους κι αυτό είναι επίσης πολύ λογικό, αφού οι περισσότερες μεγάλωσαν σε σπίτια που τα γαμωσταυρίδια και οι μπάτσες έπεφταν σύννεφο, οπότε τους φαίνεται φυσιολογικό να τις τρώνε κι αυτές από τον άντρα τους.

Εκτός από το ξύλο, βία είναι και η λεκτική βία και η σεξουαλική ταπείνωση, αλλά αυτό συνήθως το ξεχνάμε, αφού είμαστε εντελώς πρόβατα και περιμένουμε τους πολιτικούς να βγουν και να το καταδικάσουν. Ούτε αυτό δε μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.

Ευτυχώς, εγώ με τον One Eyed Βert μεγαλώσαμε σε μια σπηλιά μακριά από την Ελλάδα παρέα με την I Willi Am που δε σηκώνει πολλά πολλά και μας απειλούσε από μικρά ότι έτσι και τολμήσουμε ποτέ να σηκώσουμε χέρι σε γυναίκα θα μας κόψει τα αρχίδια και θα μας τα δώσει να τα φάμε κι εγώ ποτέ δεν το ξεχνάω αυτό, αν και δεν έχω αρχίδια γιατί είμαι σκουλήκι, αλλά έχω αρκετή ατομική αξιοπρέπεια κι αυτό αρκεί.

Όταν η ατομική σου αξιοπρέπεια δεν είναι αρκετή για μη χτυπάς ή να μην τις τρως από το σύντροφό σου μην ουρλιάζεις μετά για εθνική αξιοπρέπεια. Γίνεσαι λίγο γραφικός. Παπαράς είσαι ήδη.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Συζητούσα χθες με μια φίλη για το θέμα και μου είπε το εξής: "Η ενδοοικογενειακή βία συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο νομίζουμε. Και το δύσκολο για αυτόν που το περνάει είναι να δει καθαρά αυτό που του συμβαίνει. Οι περισσότερες γυναίκες δε μπορούν να διαχωρίσουν τί είναι βία από τί είναι φυσιολογική επίλυση διαφορών. Είναι τρομακτικό τί έχουμε μάθει να ανεχόμαστε.")

Η αξιοπρεπής σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου