Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Συντονισμένη απάντηση εναντίον της Βρετανίας σχεδιάζει η Ελλάδα - by To Skouliki Tom

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, προκειμένου να συζητήσουν μια ενδεχόμενη συντονισμένη απάντηση στην άρνηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου να στηρίξει τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζήτησαν πιθανές απαντήσεις των υπερδυνάμεων της Δύσης εναντίον της Βρετανίας με επικεφαλής την Ελλάδα και συμφώνησαν να διαβουλεύονται συχνότερα, γιατί πολύ αρέσει στον κ. Ομπάμα που ο Αντώνης Σαμαράς είναι του χεριού του κι έχει για Υπουργό Εξωτερικών έναν αιμοσταγή πολέμαρχο, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για τον προβληματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία στη Βρετανία, αφού αφενός η βρετανική κυβέρνηση δεν επικαλέστηκε το βασιλικό προνόμιο παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, όπως κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αφετέρου η βρετανική αντιπολίτευση παρέμεινε στη θέση της, αντί να αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για ψύλλου πήδημα.

Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταδίκασε με δηλώσεις το ειδεχθές έγκλημα κατά τη δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης κατά της Βρετανίας με αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια των παραπάνω δηλώσεων, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί άμεσα στη Βρετανία, προκειμένου να παραδώσει στους Βρετανούς μαθήματα δημοκρατίας, αφού εφόσον κατάφερε να κοροιδέψει ένα λαό τόσο τετραπέρατο όσο οι Έλληνες παραμένοντας στην εξουσία για δεκαετίες, αντί να σαπίζει στη φυλακή, δε θα έχει κανένα πρόβλημα με τους Βρετανούς που είναι ένα μάτσο μπεκρούλιακες. 

Εν τω μεταξύ, μία ημέρα μετά από την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου, ο Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να επισκεφτούν τη Βρετανία οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ώστε να διαπιστώσουν τι στο διάολο συμβαίνει με τους Βρετανούς και δεν αφήνουν τη δημοκρατία να φτάσει στη Συρία, όπως έγινε με το Ιράκ και τη Λιβύη κατά το πρόσφατο παρελθόν. 

by To Skouliki Tom

(Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για "αναλογική απάντηση με αποτέλεσμα". Μετάφραση: εκτεταμένος βομβαρδισμός της Συρίας και πτώση του καθεστώτος Ασάντ για να κάνει επίδειξη δύναμης η Αμερική. Για να ξέρουμε τι λέμε και ακούμε.)

Η πολεμοχαρής σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου