Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση - by To Skouliki Tom

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Τρόικα οι αποφάσεις για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση του 1 δις στις αρχές Οκτωβρίου, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το success story του Αντώνη Σαμαρά και να μην εμφανίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2058.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωσή των εταιρειών, ενώ βρίσκονται σε λειτουργία - σε αντίθεση με το ξαφνικό μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ -, αν κι αρχικός σκοπός του Πρωθυπουργού ήταν να σκεπάσει τους αμυντικούς εξοπλισμούς και τα λεωφορεία με το Σίμο Κεδίκογλου ντυμένο στα μαύρα και να νοικιάσει καμιά δεκαριά μοιρολογίστρες από την Καλαμάτα να τον κλαίνε μέρα νύχτα, γιατί είναι άνθρωπος των παραδόσεων.

Στην περίπτωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), προτείνεται η συρρίκνωση της επιχείρησης κατά 80% σε σχέση με τη σημερινή της μορφή, ενώ η εταιρεία που θα προκύψει θα μετονομαστεί σε Ελληνικά Επιθετικά Συστήματα, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, με κρυφό κυνηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπάρχει σχέδιο μεταφοράς όλων των πυρομαχικών και πυραυλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί από την ΕΑΣ σε ειδικά διαμορφωμένα χυτήρια όπου θα λιώσουν, προκειμένου να εξοπλιστούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ολοκαινούριες ασπίδες, περικεφαλαίες, ακόντια και σπαθιά τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να έχουμε σίγουρη την ήττα σε περίπτωση πολέμου.

'Όσο αφορά στην ΕΛΒΟ, η πρόταση που υπάρχει είναι να τοποθετηθεί εκκαθαριστής κάποιος κολλητός του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ξεκινήσει τη διαδικασία διαγραφής χρεών και πώλησης μονάδων της εταιρείας, αν και δεν αποκλείεται να ανατεθεί η δουλειά στη Siemens, προκειμένου να εξοφληθούν κάτι χρωστούμενες χάρες από την εποχή που έδινε μίζες στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος, περισσότερο μπλεγμένη φαίνεται να είναι η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, που έχει φάει πολλά εκατομμύρια κρατικών ενισχύσεων και δεν προκαλεί ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά μπορεί τελευταία στιγμή να ανακαλυφθεί φλέβα χρυσού σε κάποιο από τα ορυχεία της, οπότε η εταιρεία θα αποκτήσει αμύθητη αξία και θα σπάσουν τα τηλέφωνα του Γιάννη Στουρνάρα από Κινέζους επενδυτές που θα θέλουν να την αγοράσουν. 

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης και των τριών εταιρειών, χωρίς να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος ούτε 1 ευρώ, και είναι πολύ κρίμα που δεν είναι Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αν ήταν θα είχε ισοπεδώσει με αυτά τα σχέδια τη χώρα μια ώρα αρχύτερα και δε θα χρειαζόταν να κάθομαι να γράφω για όλα αυτά. 

Ζεστάθηκα. Πάω να ρίξω καμιά βουτιά με την I Willi Am και τον One Eyed Bert.

by To Skouliki Tom

(Σχεδιάζεται, λέει, η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και η συνεύρεσή τους με τους άλλους κλάδους - καθηγητές, γιατρούς, εργαζόμενους στην ΕΡΤ κ.α. -, σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα της παραγωγής και της προκοπής, χωρίς μνημόνια και τρόικες. Τι γραφικά που ακούγονται όλα αυτά όταν είσαι ξαπλωμένος σε μια πετσέτα και το μόνο που βλέπεις είναι το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Τα βλέπεις όλα μπλε!)

Εξοπλιστείτε με αντιπληροφόρηση στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου