Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Η φαντασία στην Παιδεία - by To Skouliki Tom

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί μια εβδομάδα από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις προγραμματικές δηλώσεις ενόψει της επικείμενης κυβέρνησης της Αριστεράς του Αλέξη που θα ρίξει την κυβέρνηση της Ακροδεξιάς του Αντώνη και θα μας κάνει Κούβα της Μεσογείου.

Ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τον νόμο Αρβανιτόπουλου για το Νέο Λύκειο αλλά και το λύκειο γενικότερα, οπότε όλοι οι μαθητές μετά το γυμνάσιο θα επιστρέφουν στο νηπιαγωγείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και τις πανελλήνιες που δε λέγονται πανελλήνιες, αφού δεν τις δίνουν όλοι οι Έλληνες, αλλά πανελλαδικές, γιατί γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές δε θα δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου και θα μπαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ελεύθερα, οπότε όλη η Ελλάδα θα γεμίσει φοιτητές ιατρικής, νομικής κι αστροφυσικής, ώστε αργότερα να απορροφηθούν πιο εύκολα από την αγορά εργασίας που ζητάει γκαρσόνια και βιζιτούδες με υψηλό επίπεδο μόρφωσης.

Ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι εξετάσεις δημιουργούν στους μαθητές αίσθημα απόρριψης κι αποτυχίας, πράγμα που δεν τους προετοιμάζει κατάλληλα για τη ζωή, η οποία είναι γεμάτη επιτυχίες κι αίσθημα αυτοπραγμάτωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο σκέψης, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να καταργήσει και το πρωινό ξύπνημα, που είναι τρομοκρατία, οπότε τα μαθήματα στα σχολεία θα ξεκινάνε στις 12 και να τελειώνουν στις 2 το μεσημέρι, ενώ ο ήχος του κουδουνιού, που είναι πολύ αγχωτικός, θα αντικατασταθεί από το εμβατήριο του Κόκκινου Στρατού.

Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι εξετάσεις και μέσα στα πανεπιστήμια και τα πτυχία να μοιράζονται ελεύθερα σε όλους, οπότε η Ελλάδα θα εκτοξευτεί στην πρώτη θέση παραγωγής επιστημόνων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πάντως, ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καλύτερο από το σύστημα των πανελλαδικών που μέσα σε 3 ώρες ζητάει από τους μαθητές να γράψουν κατεβατά και μαθηματικούς τύπους που έχουν μάθει παπαγαλία, ώστε να κριθεί η εισαγωγή τους σε κάποιο ίδρυμα χαμηλής ποιότητας το οποίο μετά από μερικά χρόνια θα τους προμηθεύσει με ένα άχρηστο κομμάτι χαρτί για να στολίσουν τον τοίχο του δωματίου τους.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Η κεντρική φωτό του κείμένου είναι το εξώφυλλο του νέου βιβλίου της Νέλλης Ψαρρού με τίτλο "12 Χρόνια Φυλακή".)

Η φαντασία βρίσκεται στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου