Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Το Ποτάμι έχει σοβαρές προτάσεις - by To Skouliki Tom

Εξαιρετικά σοβαρά κρίνονται τα θέματα που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή, αφού ζήτησε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην πάρουν τα 7 εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης για τον προεκλογικό αγώνα αλλά να χρηματοδοτηθούν απευθείας από τον Μπόμπολα, όπως κάνει το Ποτάμι.

Εναλλακτικά, πρότεινε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να χαρίσουν τις επιχορηγήσεις στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να μπουν στη Βουλή το ΛΑΟΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ένωση Κεντρώων και το ΕΠΑΜ και να γίνεται κάθε μέρα στο Κοινοβούλιο της πουτάνας το κάγκελο.

Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνω να κάνουν ένα κόμμα κι οι αναρχικοί.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Ποταμιού είπε ότι τα 7 εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών. Είναι πολύ ευχάριστο που ο Σταύρος Θεοδωράκης τιμολογεί τις ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας στα 467 ευρώ. Τελικά δεν τον χωρίζουν και τόσα πολλά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο άρχοντας του γλυκού νερού πρότεινε τα κόμματα να πάψουν να είναι κόμματα και να γίνουν ιδιωτικές εταιρείες, αφού δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να χρωστάει 130 εκατομμύρια στο Δημόσιο αλλά να παίρνει επιχορήγηση 1,5 εκατομμύριο για την προεκλογική καμπάνια του καμουφλαρισμένο πίσω από την Ελιά. Τέτοια χρέη μόνο στον Βαρδινογιάννη χαρίζονται.

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, ο υβρόδιος πρίγκηψ φωτογράφισε τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα ξοδέψουν 240.000 ευρώ για να τυπώσουν ψηφοδέλτια, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα δαπανήσει μόνο 9.980 ευρώ χρησιμοποιώντας Πακιστανούς και πρεζόνια από τις εκπομπές του.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην προσπάθειά του να ελαφρύνει κάπως το κλίμα, υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ποταμιού ήταν δική του, προκαλώντας αμηχανία στους δημοσιογράφους που δεν ήξεραν αν έπρεπε να κλάψουν ή να γελάσουν.

Διατηρώντας το κέφι στην Πρώτη Γραμμή σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε η επιλογή του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας να γίνεται έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, ενώ ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέγονται απευθείας από τη Μέρκελ.

Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας πρέπει να προέρχεται από χώρα με οικονομία ανάλογη της ελληνικής. Η Μποτσουάνα και η Ζάμπια για παράδειγμα βγάζουν πολύ αξιόλογους οικονομολόγους.

Κλείνοντας η συνέντευξή, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι έχει κάνει φαντάρος στο Διδυμότειχο αλλά μετά το βύσμα του τον έφερε στο ΓΕΣ όπου έξυνε τα αρχίδια του, οπότε η συνήθειά του να έχει το χέρι στην τσέπη όταν μιλάει, του έμεινε από τότε.

Το κάνει για να κουνάει τα παπάρια του πέρα δώθε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναμένεται να εμφανιστεί σε άλλες 108 εκπομπές μέχρι τις ευρωεκλογές ξεπερνώντας σε τηλεοπτικές εμφανίσεις ακόμα και τον Άδωνι Γεωργιάδη, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πολιτική σάτιρα με τη σέσουλα. 17 και σήμερα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Να μπαίνετε και να παρακολουθείτε τη σελίδα του Ποταμιού στο facebook. Έχει πολλή πλάκα. Μην τα περιμένετε όλα από μένα.)

Ακόμα περισσότερη πλάκα έχει η σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου