Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρή πολιτική ανάλυση από To Skouliki Tom

Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου που αποκάλυψε στο facebook ότι είναι οροθετικός, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας επειδή είναι υποψήφιος για το Δήμο Αθηνών.

Από τη μεριά του, ο κ. Βαλλιανάτος απάντησε ότι το είχε ξαναπεί πριν από 12 χρόνια σε μια εκπομπή της Αννίτας Πάνια υποστηρίζοντας ότι προέβη σε αυτή τη δήλωση γιατί θα του το κοπανούσαν οι αντίπαλοί του με την πρώτη ευκαιρία κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, ως γνωστόν, ο Γιώργος Καμίνης είναι φανατικός θαυμαστής της Αννίτας Πάνια και περίμενε την κατάλληλη στιγμή που θα έβγαινε και θα έλεγε "μην ψηφίσετε τον Βαλλιανάτο, γιατί έχει το χτικιό και θα σας κολλήσει όλους", ώστε να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.

Βέβαια, δεν αποκλείεται ο κ. Καμίνης να βγει με διαφορετικό σύνθημα και να λέει "Βαλλιανάτο και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" που είναι πιο αριστερό και θα καπελώσει για τα καλά και τον υποψήφιο του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό.

Η ανάρτηση του κ. Βαλλιανάτου έχει συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή 635 like και 55 share αφήνοντας πολύ πίσω την ανακοίνωση του Γιώργου Καμίνη για το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων που έχει πάρει μόνο 152 like και 25 share.

Έχουν πολύ πλάκα οι αναρτήσεις των υποψήφιων δημάρχων Αθηνών στο facebook. Να μπαίνετε και να τις διαβάζετε. Αν το κάνετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι μοιάζουν περισσότερο με προεκλογικές δηλώσεις υποψήφιων πρωθυπουργών παρά με δημάρχων. Υπόσχονται λύσεις σε όλα λες και δρουν ανεξάρτητα από την κυβέρνηση ή δεν είναι υπαλληλάκια των κομμάτων τους. "Εγώ έκανα αυτό παρά τις αντιδράσεις του κόμματος" ή "εγώ θα κάνω εκείνο κι άσε τον Σαμαρά να κουρεύεται".

Άλλες πάλι μοιάζουν λες κι αναφέρονται σε κάποια άλλη πόλη μιας άλλης χώρας κι όχι στην παρακμιακή Αθήνα της μίζερης Ελλάδας. Ο καθένας γράφει ό,τι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι.

Εγώ σχολίαζα κιόλας στη σελίδα του Γιώργου Καμίνη μέχρι που με έκανε block αλλά ευτυχώς δε με έκανε και ban οπότε συνεχίζω να απολαμβάνω τις αναρτήσεις του και ρίχνω πολύ γέλιο. Τώρα θα πιάσω και τις σελίδες των υπόλοιπων υποψηφίων. Θέλω μέχρι τις εκλογές να με έχουν κάνει block όλοι. Τί σκατά επαναστάτης πληκτρολογίου είμαι;

Κάνοντας μια βόλτα στο facebook  - με το twitter δεν ασχολούμαι - διαπίστωσα ότι η σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges, που υπάρχει μόλις ένα χρόνο και ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς να μας γνωρίζει κανείς, έχει περισσότερους φίλους από όλες τις σελίδες και τα προφίλ των υποψηφίων για την Αθήνα, εκτός από εκείνη του Άρη Σπηλιωτόπουλου, την οποία θα περάσουμε σύντομα, και το προφίλ του Γρηγόρη Βαλλιανάτου που αποτελεί ειδική περίπτωση.

Αν λάβουμε υπόψη ότι με το facebook ασχολούνται κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, αυτό δεν προκαλεί καμιά εντύπωση, αφού η μόνη πιθανότητα που έχουν οι Γιώργος Καμίνης, Νικήτας Κακλαμάνης, Βασίλης Καπερνάρος και Νίκος Σοφιανός να παρουσιάσουν κάποιο καλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι αν πάνε και ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές μόνο τα γεροσάψαλα της πόλης, πιθανότητα που δυστυχώς είναι πολύ ισχυρή.

Έβγαλα απέξω τον Άρη Σπηλιωτόπουλο γιατί είναι νέος αλλά δεν παύει να στηρίζεται από τη συμμορία Σαμαρά που τόσο αγαπάμε να μισούμε. O κ. Σπηλιωτόπουλος χρησιμοποιεί άριστα τη δοκιμασμένη συνταγή των by the book δηλώσεων του στυλ "αντίπαλός μου δεν είναι ο κ. Καμίνης αλλά τα προβλήματα της πόλης", χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτές ακριβώς οι δηλώσεις προκαλούν αναγούλα και θυμίζουν σε όλους ότι δε γεννήθηκε χθες αλλά έχει διατελέσει 2 φορές υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή, τότε που έλεγε ότι δεν ήξερε τί γινόταν. Μάλλον επειδή ήταν συνέχεια στη Μύκονο.

Η δημοφιλία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, που όπως είπα είναι ειδική περίπτωση, οφείλεται περισσότερο στις 100αδες εμφανίσεις του σε εκπομπές-σκουπίδια της τηλεόρασης όλα τα προηγούμενα χρόνια και την τακτική της πρόκλησης που χρησιμοποιεί για να τραβήξει την προσοχή, παρά στο ότι τον θεωρούν πολιτικό πρόσωπο άξιο λόγου ή έστω αντίλογου. Στα δικά μου μάτια, η προκλητική στάση που επιμένει να κρατάει ο κ. Βαλλιανάτος μοιάζει παρωχημένη αλλά στην Ελλάδα του μεσαίωνα μπορεί ακόμα να προκαλεί ντόρο. Όχι πως θα κρατήσω κακία δε όποιον πάει να τον ψηφίσει από αντίδραση, επειδή ξερνάει στο άκουσμα των προηγούμενων 5 που ανέφερα. Απλά θα τον θεωρήσω εντελώς καθυστερημένο.

Από την άλλη, υπάρχει και η υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης είναι πολύ νέος και σχετικά άγνωστος - η σελίδα του έχει τους μισούς φίλους από τη δική μας. Δε ξέρω αν πρέπει να τον εμπιστευτούν οι δημότες της Αθήνας, πάντως αν κατέβουν και ψηφίσουν οι νέοι, ο κ. Σακελλαρίδης μπορεί να ελπίζει σε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Κάτι παραπάνω δεν έχω να πω. Στην τελική είναι ένας ακόμα συριζαίος.

Με τον Ηλία Κασιδιάρη απαξιώ ακόμα και να ασχοληθώ. Δυστυχώς, αντί για τα φασισταριά, αποκλείστηκαν από την εκλογική διαδικασία οι μετανάστες.

Κλείνοντας και για να επανέλθω στη δήλωση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, θέλω να πω ότι προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου αν ο κ. Βαλλιανάτος είναι οροθετικός. Είναι παντελώς άσχετο με την υποψηφιότητά του. Ελπίζω όμως να συνεχίσει να λέει κάτι τέτοια για να μας διασκεδάζει. Όπως έκανε πάντα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ευτυχώς πάντως που δεν ψηφίζω στην Αθήνα, οπότε μπορώ να λέω ό,τι θέλω και να πετάω το μπαλάκι της επιλογής σε εσάς, οπότε βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Μπορείτε βέβαια να συνεχίζετε να διαβάζετε στις φρη πρέσες σοβαρές πολιτικές αναλύσεις σοβαρών πολιτικών αναλυτών που τελείωσαν μία Πάντειο και προσπαθούν με περισπούδαστο ύφος να ξεχωρίσουν τα σκατά από τα απόσκατα. Ζουν κι αυτοί το δράμα τους. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, λέω να κατέβω κι εγώ για δήμαρχος Αθηνών με το Τρίο Μούτζες. Χειρότερος αποκλείεται να είμαι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου