Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Το Ιπποποτάμι - by To Skouliki Tom

Την αποχώρησή του από την Κίνηση Mega ανακοίνωσε χθες μέσω facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα λιτό και λακωνικό κείμενο 50.000 λέξεων που κανείς δε διάβασε μέχρι το τέλος αλλά γαμήθηκε στα like και τα share. 

Η αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη από το Mega συνέπεσε - εντελώς συμπτωματικά - με την αποχώρηση των 58 από την Ελιά, οπότε συμπεραίνουμε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι το τελευταίο χαρτί που κρατούσε κρυμμένο στο μανίκι του ο Κώστας Σημίτης, μετά την αποτυχία του Ευάγγελου Βενιζέλου να φέρει σε πέρας την αποστολή που του είχε αναθέσει.

Η Κίνηση του κ. Θεοδωράκη λέγεται "Το Ποτάμι", όνομα που διεκδικεί το δεύτερο βραβείο του πιο γάμησέ τα ονόματος κόμματος στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Το πρώτο το πήρε ήδη το Νέο Κόμμα.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σέβεται τον εαυτό της έχει έναν βούρκο με σκατόνερα που τη διασχίζει, οπότε τώρα απέκτησε κι η Αθήνα τον δικό της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και το Mega, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τους αναγνώστες οι οποίοι δεν είχαν καταλάβει τόσα χρόνια ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από βραδύγλωσσος, είναι και δημοσιογράφος. 

Η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη από το Mega σημαίνει ταυτόχρονα και την αποχώρησή του από την εκπομπή "Πρωταγωνιστές", ενώ το πολύπαθο σακίδιο που τον συνόδευε επί 10 χρόνια σε δύσκολες αποστολές στην Ομόνοια και το Σύνταγμα δημοπρατείται, με τις προσφορές να αγγίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας. Μάλλον τζογάρει κι ο Σαμαράς.

Παρόλα αυτά, φήμες λένε ότι το επιτελείο των Πρωταγωνιστών σχεδιάζει να κάνει μια τελευταία εκπομπή, όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παίρνει συνέντευξη από τον εαυτό του με τους διαλόγους να πηγαίνουν κάπως έτσι:

"Κόμμα ε;" (παύση 5 λεπτών)
"Κόμμα ναι." (παύση 10 λεπτών)
"Πώς κι έτσι;" (παύση 15 λεπτών)
"Και τί να κάνεις;" (παύση 20 λεπτών)
"Θα πετύχει;" (παύση 25 λεπτών)
"Μπα." (παύση μισής ώρας)
"Γεια."

Τη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη στους "Πρωταγωνιστές" διεκδικεί πλήθος ανεξάρτητων δημοσιογράφων που χρειάζονται μια εκπομπή για γεροντοκόρες που θα ξεπλένει διακριτικά το σύστημα, ώστε να κατέβουν σε καμιά δεκαριά χρόνια με δικό τους κόμμα και να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της διαπλοκής που υπηρετούσαν. 

Στην ανακοίνωσή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τα βάζει με τη γραφειοκρατία, την κομματοκρατία, το πελατειακό σύστημα, το Δημόσιο, τις πολυεθνικές, τη Βουλή και την ανυπαρξία Παιδείας και Δικαιοσύνης αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στα πρώην - πλέον - αφεντικά του που είναι μονίμως υπεράνω του Νόμου και λειτουργούν παράνομα επί 2 δεκαετίες ένα κανάλι που δεν έχει άδεια κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού σε περίπτωση που "Το Ποτάμι" στερέψει υπάρχει περίπτωση να τους ξαναχρειαστεί. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν πληρώνει όσο ο Ψυχάρης κι ο Μπόμπολας.

Ο ταπεινός βιοπαλαιστής Σταύρος Θεοδωράκης ζητάει από τους Έλληνες αλλά και τα πρεζόνια, τις πουτάνες και τους μετανάστες - αυτοί πάνε πακέτο με τα σκουπίδια στην ανακοίνωσή του - να συνεισφέρουν από 1-10 ευρώ για να πνιγούν μαζί του στο Ποτάμι, αν και δε θα έλεγε όχι στην ευγενική χειρονομία κανενός καλοθελητή εφοπλιστή να προσθέσει καμιά 20αριά μηδενικά παραπάνω στο ποσό. Όλα από τις καταθέσεις του θα τα βάλει;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ομολόγησε ότι δε μιλάει καλά τις ξένες γλώσσες, γιατί ήταν πολύ απασχολημένος με τη γλώσσα της πιάτσας που μιλούσε στα ανύπαρκτα ρεπορτάζ που δεν έκανε, οπότε δε θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά αν όλα πάνε καλά θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, αφού εδώ βγάλαμε πρωθυπουργό τον Γιωργάκη Παπανδρέου που δε μιλούσε καλά-καλά τα ελληνικά, τον Σταύρο Θεοδωράκη δε θα ψηφίσουμε;

Στους επικριτές του στο twitter που τον κατηγορούν ότι έβαλε πρεζόνι να ξανασουτάρει τη δόση του επειδή δεν έγραφε καλά στην κάμερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντάει ότι σκοπός του ήταν να αναδείξει την ανθρώπινη στιγμή της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, τα οποία και σκοπεύει να μοιράζει δωρεάν σε όλους για να μην καταλαβαίνουν τί ψηφίζουν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρεί και δικό του εστιατόριο, γεγονός που του δίνει έξτρα πόντους στη συνείδηση των Ελλήνων ψηφοφόρων οι οποίοι πήγαν και ψήφισαν τον πιτσαδόρο που έσκιζε στην Αμερική, οπότε πόσο πιο καθυστερημένοι να φανούν άμα ψηφίσουν τον εστιάτορα που σκίζει στην Ελλάδα; Έχουν ήδη τερματίσει.

Η πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη να ιδρύσει δικό του κόμμα έλαβε αμέσως κολακευτικά σχόλια από τις φρη πρέσες, ενώ την χαιρέτισε κι ο Πάσχος Μανδραβέλης με άρθρο του στην Καθημερινή, οπότε απομένει να τοποθετηθούν υπέρ της ο Νίκος Μπίστης, η Χρυσή Αυγή, το Λιμενικό Σώμα και οι Ατενίστας για να ξέρουμε με σιγουριά τί δε θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Στην περίπτωση του Σταύρου Θεοδωράκη, τα ανήθικα διδάγματα δεν έχουν τελειωμό. Θα προτιμήσω να ευχαριστήσω τη Leia Organa Solo για το γέλιο που μοιραστήκαμε σχολιάζοντας την είδηση και να δώσω συγχαρητήρια στο Κουρκούτι για το υπέροχο logo του παρόντος κειμένου.)

Ζητάμε από τις Μούτζες 1-1.000.000 ευρώ για τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου