Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Το 25άρι status του Άδωνι Γεωργιάδη - by The One Eyed Bert

Γιορτές τέλος! Όσα κιλά πήρατε, πήρατε. Του χρόνου πάλι. Όσοι γυρίσατε πίσω στις δουλειές σας μη κλαψομουνιάζετε. Κάντε τον σταυρό σας που έχετε ακόμα .

Με αυτή την χαρωπή εισαγωγή θα προσπαθήσω να ξετυλίξω μπρος στα μάτια σας το προσωπικό δράμα που πέρασα κι εγώ τις τελευταίες αυτές μέρες.

Έχοντας λοιπόν τελειώσει οι γιορτες κι επειδή εγώ είμαι και τύπος της παράδοσης, αποφάσισα να φάω όλα τα μελομακάρονα, τις δίπλες και τους κουραμπιέδες που μείνανε, γιατί θα ήταν "περίεργο" να φαγωθούν εκτός σεζόν. Θα ήταν σαν να βάφουμε αυγά τον δεκαπενταύγουστο ή ακόμα χειρότερα, σαν να πετάμε χαρταετό το Πάσχα.

Έτσι λοιπόν έφαγα περίπου δέκα κιλά γλυκά, συν δεκαπέντε φλουριά από τέσσερις βασιλόπιτες. Την μία την είχε γεμίσει Το Skouliki Tom για να μας κάνει "πλάκα".

Μ' αυτά και μ' εκείνα, κατέληξα στην αγκαλιά του Tom και της I Will Am, που με σύρανε μέχρι το νοσοκομείο ενώ εγώ σφάδαζα σαν γκαστρωμένη από τους πόνους. Οι εξετάσεις έδειξαν πως στην φουσκωμένη κοιλίτσα μου υπήρχαν 400.000 θερμίδες και αρκετά κέρματα για να τερματίσω το Κάντιλακ & Δεινόσαυροι.

"Μα καλά πόσο ζώον; Πώς χώρεσες ένα ζαχαροπλαστείο εκεί μέσα;" είπε ο γιατρός.
"Τι έχει γιατρέ; Θα γίνει καλά;", είπε φανερά αναστατωμένη η I Will Am.
"Δυστυχώς", απάντησε εκείνος, "η βλακεία δεν γιατρεύεται."
"Για την κοιλιά πείτε μας", είπε Το Skouliki Τοm. "Έχει πρηστεί σαν να είναι έτοιμος να γεννήσει."
"Α, η κοιλιά δεν είναι τίποτα. Θα ξεφουσκώσει σε μια μέρα. Αλλά σήμερα πρέπει να μείνει μέσα και μια και το έφερε η κουβέντα, 25 ευρώ."
"Φακελάκια δεν δίνουμε εμείς μωρή πρασινοντυμένη κάμπια", ούρλιαξα από το κρεβάτι του πόνου.
"Δεν καταλάβατε. Νέα μέτρα. 25 ευρώ η εισαγωγή."
"Says who?", ρώτησε το Skouliki.
"Minister Adonis Georgiadis... ΜΠΙΤΣΙΙΙΙΖ"

Κι όμως ήταν αλήθεια. Άνοιξα την τηλεορασίτσα που υπήρχε στο δωματιάκι και πέτυχα τον φίλο Άδωνι στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, να εξηγεί και να τοποθετείται σχετικά με την ταρίφα των 25 ευρώ.
Τώρα βρήκε κι αυτός... σκέφτηκα.
Γύρισα να ρωτήσω τον Tom και την I Will Am, αν έχουν λεφτά πάνω τους αλλά είχαν φύγει.

Τελικά με διώξανε αλλά στα παπάρια μου. Φεύγοντας πήρα και μια πιατέλα κουραμπιέδες από το λόμπι κι έτρεξα ημίγυμνος πίσω στην σπηλιά μας.

Έψαξα να μάθω πληροφορίες στο ίντερνετ σχετικά με αυτό το νέο μέτρο κι έπεσα πάνω στο καινούριο facebook status του Άδωνι σχετικά με το θέμα.  Ο Αυτιάς ζητούσε διευκρινίσεις, ο Τσίπρας τρόλλαρε, ο Καμμένος παραληρούσε και ο Άδωνις τσίριζε...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου