Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Είσαι νησί μου πειρασμός, σεισμός - by To Skouliki Tom

Θορυβημένη είναι η φιλήσυχη κοινωνία της Κεφαλονιάς από τους απανωτούς σεισμούς που κλονίζουν καθημερινά το νησί με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να μένουν ξάγρυπνοι τις νύχτες, αφού δεν είναι και πολύ εύκολο να κοιμάσαι στους δρόμους μέσα στο καταχείμωνο. Κυκλοφορούν αρρώστιες.

Μην κοιτάτε τους παραδοσιακά άστεγους. Αυτοί είναι εμβολιασμένοι, δεν έχουν ανάγκη.

Πολλά από τα σπίτια - ειδικά στο Ληξούρι - έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα οι ένοικοί τους να κοιμούνται όλοι μαζί σε γειτονικά σπίτια, οπότε συμπεραίνουμε ότι οι παρτούζες δίνουν και παίρνουν στο νησί.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι Κεφαλονίτες είναι ατρόμητοι και λένε ότι δε φοβούνται τον Εγκέλαδο, γιατί έχουν ζήσει και το σεισμό του 1953 που ισοπέδωσε ολόκληρο το νησί, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας στην Κεφαλονιά είναι πάνω από 65. Καλά να πάθουν οι κωλόγεροι.

Για να μην ψάχνετε - εγώ πάντα ψάχνω από περιέργεια -, σας λέω ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Περίεργο αυτό γέροι άνθρωποι. Εντάξει, ψήφισαν και Νέα Δημοκρατία και λίγο Χρυσή Αυγή αλλά κατά βάση ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, ελλιμενίστηκε προχθές στην Κεφαλονιά το Super Fast 11 προκειμένου να φιλοξενήσει Κεφαλονίτες οι οποίοι δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους λόγω των καταστροφών αλλά ούτε εκεί μέσα καταφέρνουν να κοιμηθούν γιατί φοβούνται μήπως τρακάρουν σε κανά παγόβουνό, αφού, εξαιτίας της κακοκαιρίας, το καράβι κουνιέται σαν πούστης κι αισθάνονται λες και ταξιδεύουν με τον Τιτανικό.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν αυτοσχέδιες βάρκες και προσπαθούν να περάσουν στη Ζάκυνθο για να κοιμηθούν σαν άνθρωποι με αποτέλεσμα να τα καταφέρνουν περίφημα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιμενικού να τους θαλασσοπνίξει. 

Σχετικά με το θέμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι πολύ ακριβό να βοηθάμε σεισμοπαθείς που ψάχνουν ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθούν και πρότεινε να τους αφήνουμε να κοιμούνται στα ερείπια, αφού έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα θα τους πάρει το σπίτι η τράπεζα.

Από την άλλη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι θέλει κανείς να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι σεισμοπαθείς να απολαμβάνουν άσυλου στα πλοία, ενώ ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε στο δελτίο ειδήσεων ότι δεν έχει ευθύνη η πολιτεία που μένουν άνθρωποι στην Κεφαλονιά Γενάρη μήνα και προφανώς ξεσπιτώνονται εξαιτίας των σεισμών. 

Παρόλα αυτά, η κατάσταση εξομαλύνθηκε έγκαιρα, αφού με εντολή Σαμαρά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατευθύνθηκε απευθείας από τις Βρυξέλλες στην Κεφαλονιά και ψέκασε με αέριο Zyklon-Β το νησί, ώστε να ψοφήσει και ο τελευταίος κάτοικος που τόλμησε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Όλη η Κεφαλονιά είναι μπλε, είναι μπλε, είναι μπλε-ε-ε!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζοντας ειδήσεις από τα διάφορα site που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιώ ότι η χώρα λειτουργεί με εντολή Αντώνη Σαμαρά. Από πρωθυπουργός, αποδιοπομπαίος τράγος.)

Είναι η σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges πειρασμός, σεισμός άι άι άι άι άι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου