Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Μέτρα στην ομίχλη - by To Skouliki Tom

Δημοσιεύθηκαν χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την αιθαλομίχλη αλλά επειδή δε διαβάζει κανείς την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δημοσιευτούν και στον Αστρολόγο Ιανουαρίου για να τις διαβάσουν όλοι.

Με την πρώτη απόφαση προβλέπεται σειρά μέτρων που ξεκινούν από συστάσεις και κλιμακώνονται, ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, μέχρι και σε βασανιστήρια και εξορία στη Γυάρο για τους παραβάτες.

Τα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, δηλαδή όσα περίπου είναι κι όταν φυσάς τον καπνό σου στη μάπα του αντικαπνιστή διπλανού σου στην καφετέρια και σου σπάει τα αρχίδια περί δικαιωμάτων των παθητικών καπνιστών.

Πιο συγκεκριμένα, συνίσταται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, οπότε όλοι οι άστεγοι της Αθήνας θα μεταφερθούν με ελικόπτερα και αεροπλάνα στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου θα ζουν με ψάρεμα και κυνήγι μέχρι την άνοιξη που θα ζεστάνει ο καιρός και θα μπορούν να κοιμούνται και πάλι με ασφάλεια στις εισόδους των πολυκατοικιών. 

Η Υπουργική Απόφαση προβλέπει διακοπή της λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα παιδιά θα συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ειδικά διαμορφωμένα πυρηνικά καταφύγια που θα λειτουργούν στα πρότυπα του κρυφού σχολειού, αν και το κρυφό σχολειό είναι μύθος αλλά δεν πειράζει γιατί θα γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2014.

Επιπλέον, συνίσταται η διακοπή χρήσης τζακιού και η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης, όπως κεράκια ρεσώ, πασχαλινές λαμπάδες και χνώτα από πρόβατα και μοσχάρια.

Οι πολίτες καλούνται να ρυθμίζουν το θερμοστάτη των σπιτιών τους στους 18 βαθμούς αλλά επειδή στους 18 βαθμούς παίζεις χόκεϋ προτείνεται η κατασκευή αυτοσχέδιων ιγκλού μέσα στα σπίτια με παγοκολώνες από την Αλάσκα που θα προμηθεύονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ το ψήσιμο φώκιας είναι προαιρετικό.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστά σε κάθε άτομο να αποφεύγει την έντονη σωματική άσκηση, όπως το σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αφού κινδυνεύει να πνιγεί πάνω στην πράξη από την αιθαλομίχλη ή να του γίνει το τσουτσούνι σαν φασόλι από το τσουχτερό κρύο. 

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει επίσης ότι απαγορεύεται η καύση των νεκρών από την πείνα και το κρύο σε ανοιχτούς χώρους ή σε αποτεφρωτικούς κλιβάνους. Θα θάβονται επιτόπου στο κοντινότερο πάρκο ή θα μπαζώνονται για να μη βρωμάνε.

Σε συνέχεια του προηγούμενου, απαγορεύεται η ρίψη μολότωφ από αναρχοάπλυτους των Εξαρχείων, γιατί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, εκτός αν είναι φτιαγμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως ανακυκλώσιμα μπουκάλια και στουπιά από βιοδιασπώμενο καραβόπανο.

Εκτός από τα παραπάνω, απαγορεύεται ρητά η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών, ενώ η μετακίνηση στο κέντρο θα επιτρέπεται αποκλειστικά με ανεμόπτερα και αερόστατα που θα αναχωρούν κάθε μισή ώρα από την ταράτσα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ειδική ρύθμιση προβλέπεται και για τα ταξί που πλέον θα κυκλοφορούν με σύστημα μονών-ζυγών, δηλαδή τη μία μέρα θα κυκλοφορεί ο κάθε ταξιτζής μόνος του, ενώ την επόμενη θα μοιράζεται το ταξί με ένα συνάδελφό του στη θέση του συνοδηγού.

Μάλιστα, προκειμένου να τονωθεί η εγχώρια παραγωγή και το εμπόριο, οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες καλούνται να περιορίσουν κατά 30% τη δραστηριότητά τους, αφού από τότε που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, δουλεύουν πυρετωδώς για να καλύψουν την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση από τους Έλληνες καταναλωτές που συνεχίζουν να ξοδεύουν από αυτά που δεν έχουν.

Τέλος, εξαιρούνται από τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα οι εφορίες, οι ταβέρνες, τα μπουζούκια και τα μπουρδέλα. Μπορούμε να πληρώνουμε, να τρώμε, να μερακλώνουμε και να γαμάμε ελεύθερα.

Τα παραπάνω μέτρα κρίνονται πολύ θετικά, αφού ουσιαστικά η Κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους, αν και τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ αύριο στο κέντρο, ενώ δεν αποκλείεται σε κανά τρίμηνο να παρουσιάσει καμιά έκθεση που θα αναφέρει πόσο ενίσχυσαν τα μέτρα αυτά την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Είναι πολύ κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα με την αιθαλομίχλη που απειλεί την υγεία μας. Πάνω που έβραζε το αίμα μας για επανάσταση στους δρόμους. Δεν πειράζει, παίδες! Από την άνοιξη και βλέπουμε.)

Η αιθαλοσελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου