Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέδιο - από τον Χάρη Ζάβαλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέδιο.

Ούτε να μας παει στη δραχμή (που σκούζουν τα ευρωλιγούρια), ούτε να φτάσει στο απροχώρητο η διαπραγμάτευση και να φανεί ότι εξαναγκάζεται να υπογράψει.
Το αντίθετο μάλιστα.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΔΙΟ.
Στα κουτουρού τράβαγε την ανηφόρα, πώς το λένε;

Αντί να κάτσει όντας 3 χρόνια αντιπολίτευση και 5 χρόνια μνημόνια να καρφώνονται στον πάτο μας το ένα μετά το άλλο, να φτιάξει ένα συγκεκριμένο προσχέδιο το οποίο θα κατέθετε στους δανειστές, καθόταν και ΨΩΛΟΒΡΟΝΤΑΓΕ, κάνοντας εύκολη ρητορική και αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς.

Όταν όμως ανέλαβε τα γκέμια του ψωράλογου που το λένε Ελλάδα, δεν ήξερε ούτε καλά καλά να ανέβει στην σέλα και να πάει να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους.
Και τότε σαν ξιπασμένος κωλόγερος καουμπόι, έβγαλε το Κολτ του και άρχισε τις κουμπουριές στον γάμο του καραγκιόζη, μπας και πείσει κανέναν κακομοίρη ότι έχει σχέδιο που το λένε "δημιουργική ασάφεια".
Αλλά πια ακόμα και αυτή η αρχιδιά ολκής κατέρρευσε.

Και ξεπέζεψε το άλογο που κλώτσαγε που ποτέ δεν έμαθε να καβαλάει και τώρα πάει πεζός να υπογράψει το μνημόνιο της ντροπής.

Γιατί χωρίς σχέδιο και χωρίς καν αποφασιστική τακτική με μπλόφες περί εξόδου από το ευρώ αν αυτό φανεί σαν μονόδρομος, όλοι πήραν χαμπάρι τι παρτάλι ήταν και φόρτωναν φόρους στον φόρο που είχαν βάλει στον προηγούμενο φόρο, ω φόρε.

Το δημοψήφισμα ήταν η έσχατη λύση να πείσει ότι έχει πλάνο.
Και κατέρρευσε και αυτό από την ίδια την ερώτηση που τέθηκε.

Απλά φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ενώ το ΟΧΙ δεν ήταν λύση, το ΝΑΙ ήταν ξεφτίλα και ντροπή.

(Κατ’ αμέ δε, οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι ο Τσίπας μπλοφάρει χωρίς να έχει ούτε φύλλο τυρόπιτας πάνω του, όταν η Μερκελ πέταξε το δόλωμα που είχε την μορφή Γιούνκερ και ο δικός μας ο ροφός τσίμπησε. Οπότε η Μέρκελ του ‘ριξε άκυρο στα μούτρα και περίμενε να έρθει μνημόνιο νύχτα και παρακαλετό - το οποίο είναι και ξινό όπως λεει η παροιμία.)

Και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και εμείς παλεύουμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και ότι όλα θα πανε καλά.

Δεν θα πάνε.
Γιατί κανείς δεν θέλει να πάνε καλά.
Ακόμα και το 61% του ΟΧΙ είναι ένας παραλογισμός όταν χτυπάει πάνω στο 80% που θέλει ευρώ. Ευρώ = μνημόνιο. Και αυτό είναι ΤΙΝΑ.

Και όσο παίζουμε με την ανάθεση τόσο το μνημόνιο θα εμφανίζει σίκουελ σαν την "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή".

από το Χάρη Ζάβαλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου