Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στη σπηλιά του Τρίο Μούτζες

Το πρωί του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, η σπηλιά μας δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από αγνώστους, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, αφού η I Willi Am, ο One Eyed Bert και To Skouliki Tom είχαν κατέβει στον Πειραιά να δουν αν κουνιούνται οι βάρκες.

Την ευθύνη για τον εμπρησμό της σπηλιάς μας ανέλαβε η οργάνωση "Χρήσιμοι Ηλίθιοι" με ανάρτηση το βράδυ της ίδιας μέρας σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο που διαχειρίζεται η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης, όπως δημοσιεύτηκε:


«Γεια σας! Είμαστε η πρωτοεφανιζόμενη αναρχική ομάδα "Χρήσιμοι Ηλίθιοι". Αποφασίσαμε να αναρτήσουμε το παρακάτω κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Indymedia, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει κανένας άλλος αναρχικός ιστότοπος της προκοπής σε αυτήν τη χώρα. Ντάξει, και το Indymedia τα χάλια του έχει αλλά τί να κάνουμε τώρα. Αυτό έχουμε, με αυτό θα πορευτούμε.


Φοβόμασταν μήπως το αναρτήσουμε πουθενά αλλού και δεν το έβλεπε ούτε η μάνα μας. Τόσοι πολλοί αναρχικοί την Ελλάδα, τόσα λίγα αναρχικά σάιτ και μπλογκ. 


Λοιπόν, τί λέγαμε; Α ναι! Εμείς που λέτε, μαζευτήκαμε εκεί χάμω κάτι ούγκανα που όλη τη μέρα γράφουμε παπαριές στο facebook υπέρ της ανύπαρκτης ταξικής πάλης και κατά του συστήματος που μας πίνει το αίμα με το καλαμάκι, επαναστάτες του πληκτρολογίου ξέρετε τώρα, και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια ομάδα αντικαπιταλιστικής δράσης για να πουλάμε μούρη στα γκομενάκια μπας και καταφέρουμε ποτέ να γαμήσουμε.


Οι μέρες περνούσαν κι εμείς καθόμασταν άπραγοι και λιώμα από τις μπύρες φιλοδοξώντας να γίνουμε μια δεύτερη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" ή ένας δεύτερος "Επαναστατικός Αγώνας" αλλά η αλήθεια είναι ότι ψιλοβαριόμασταν κιόλας. Πού να τρέχεις τώρα να γίνεσαι σοβαρή επαναστατική οργάνωση, να σε πιάνουν και να μπαίνεις φυλακή! Για τέτοια είμαστε τώρα;


Οπότε λέμε, δε γινόμαστε μια δεύτερη "Σέχτα Επαναστατών" σαν εκείνους εκεί που ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια αλλά μετά μην τους είδατε, αφού ούτε σέχτα ήταν, ούτε επαναστάτες; Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι "Χρήσιμοι Ηλίθιοι".


Σκοπός των Χρήσιμων Ηλίθιων είναι η στοχοποίηση εφημερίδων, free press και μπλογκ κι η ανάδειξή τους σε πρώτο θέμα των ημερών από το πουθενά, ώστε να βγαίνει μετά ο Τατσόπουλος, ο Γεωργιάδης, ο Χωμενίδης, ο Μουρούτης, ο Μανδραβέλης, ο Καμίνης, ο Χειμωνάς κι άλλοι πουθενάδες και να μιλάνε για τον φασισμό των αναρχικών που καίνε και φιμώνουν την ελεύθερη έκφραση.


Ξέρατε εσείς πριν γίνει η εμπρηστική επίθεση εναντίον της ότι η Αthens Voice κυκλοφορεί ακόμα σε έντυπη έκδοση; Ούτε εμείς το ξέραμε. 


Τέλος πάντων, αρχικά σκοπεύαμε να χτυπήσουμε τα κεντρικά γραφεία της προαναφερθείσας κωλοφυλλάδας αλλά μετά είδαμε ότι μας πρόλαβαν κάποιοι άλλοι, επίσης χρήσιμοι ηλίθιοι, πρωτοεμφανιζόμενοι κι αυτοί σαν εμάς, οπότε στρέψαμε το βλέμμα μας στη LIFO που έχει κι αυτή διαφημίσεις δαιμονικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και σατανικών φασφουντάδικων στο σάιτ της. 


Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα. Τα γραφεία της LIFO είναι στο Σύνταγμα κι εμείς μένουμε στα προάστια. Πού να τρέχεις τώρα με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο μετρό να φτάσεις κέντρο! Μπορεί να μας έπιαναν ελεγκτές χωρίς εισιτήριο!


'Ετσι, στις 8 Νοεμβρίου κάναμε μια μικρή εμπρηστική επίθεση στη σπηλιά του Τρίο Μούτζες για όλους αυτούς τους λόγους κι επειδή είδαμε ότι οι Three Mooges έχουν στο μπλογκ τους Google Ads, διαφημίσεις που δεν επιλέγονται από τους ίδιους και χρειάζονται δεκάδες χιλιάδες κλικ για να αποδώσουν μερικά ευρώ κέρδη. Καμία σχέση δηλαδή με τις φρη πρέσες που εξαρτώνται από τις διαφημίσεις αλλά δεν πειράζει. Λεπτομέρειες.


Με αφορμή αυτό το χτύπημα, ελπίζουμε το Τρίο Μούτζες να αναδειχτεί, όπως η Athens Voice, σε πρώτο θέμα των επόμενων ημερών και να βγει μέχρι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να το υπερασπιστεί δημοσίως.


Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα μεγάλα αριστερά σάιτ θα τρέξουν να συμπαρασταθούν στο δράμα του Τρίο Μούτζες, αφού έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να είσαι κολλητός του αρχισυντάκτη ή να γλείφεις πατόκορφα το ΣΥΡΙΖΑ ή να εξαφανιστείς όπως ο Jo Di ή να δεχτείς επίθεση για να ασχοληθούν μαζί σου και να σε αναδημοσιεύσουν.


Στη χειρότερη, ελπίζουμε να επισκεφτεί τη σπηλιά του Τρίο Μούτζες ο Σταύρος Θεοδωράκης και να τραβήξει μερικά από εκείνα τα θεατρινίστικα πλάνα που τόσο αγαπήσαμε στους "Πρωταγωνιστές".

Ζητούμε συγγνώμη από το αναρχικό κίνημα που με την πράξη μας αυτή στιγματίζεται για ακόμα μια φορά ο αναρχικός χώρος και δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς να φουντώνουν την κουβέντα γύρω από τη θεωρία των δύο άκρων. 


Συγχωρέστε μας, είμαστε εντελώς ηλίθιοι αλλά πολύ χρήσιμοι σε ορισμένους.


Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε και την αυτοδιάλυση της ομάδας μας, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι επιτέλεσε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Η επανάστασή μας ολοκληρώθηκε.


Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.


Με αγάπη,


Χρήσιμοι Ηλίθιοι»


(Ο Σταύρος Θεοδωράκης πράγματι επισκέφτηκε την καμένη σπηλιά μας. Όπου γάμος και χαρά ο Σταύρος πρώτος. Ακολουθεί σχετική δήλωσή του: "Καλησπέρα καλησπέρα. Ψάχνοντας τα αποκαΐδια στη σπηλιά του Τρίο Μούτζες ένιωσα να γίνομαι ο ίδιος στόχος της αστοχίας μιας στοχευμένης επίθεσης. Μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες που καθορίζουν σιγά σιγά τη ζωή σου. Ποια ζωή σου; Τί μένει τελικά; Στάχτη και Burberry. Η στάχτη των περασμένων κάθεται στα έπιπλα, θολώνει τα τζάμια, τους καθρέφτες και πάνω τους γράφω καμιά φορά τα ονόματα εκείνων που έφυγαν. Εκείνων που θα 'ρθουν. Γράφω το όνομά μου. Σταύρος. Καλό βράδυ." Ευχαριστούμε πολύ Χρήσιμοι Ηλίθιοι.)

Η σελίδα της σπηλιάς μας είναι facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου