Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

'Αλλα λέω κι άλλα κάνω - by To Skouliki Tom

Σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη να σχολιάσει παλιότερες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οπότε η κα Βούλτεψη απάντησε ότι "το 2011 που δεν ήμασταν κυβέρνηση, μπορούσαμε να λέμε ό,τι θέλουμε".

Αργότερα, η κα Βούλτεψη εμφανίστηκε σε άλλη εκπομπή κι ομολόγησε ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως το 2011 η Νέα Δημοκρατία, όντας αντιπολίτευση, μπορούσε να λέει ό,τι θέλει, ενώ από το 2012 και μετά που έγινε κυβέρνηση λέει μόνο ό,τι της επιτρέπει η Τρόικα και οι δανειστές.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι έχει μεγάλη πλάκα να είσαι αντιπολίτευση, αφού μπορείς να λες ό,τι μαλακία σου κατέβει στο κεφάλι αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα να είσαι κυβέρνηση, αφού εκτός από το να λες, μπορείς και να κάνεις ό,τι γουστάρεις.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα δεν είναι η δική της αλλά του Αλέξη Τσίπρα ντουμπλαρισμένη, αφού ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πόσο ζώα είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι, οπότε ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή με τη Νέα Δημοκρατία μέχρι να γίνει Πρωθυπουργός και να τα πάρει όλα πίσω.

Ακούγοντας τις δηλώσεις της κας Βούλτεψη, έτρεξα όλο παράπονο στην I Willi Am και της είπα: "Οι κακοί Έλληνες βρίζουν την καλή κα Βούλτεψη. Γιατί; Την αλήθεια δεν είπε; Την αλήθεια δεν είπε, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Υπάρχει κανένας που κάνει αυτό που λέει; Αφού πάσχουν όλοι από έλλειψη συνειδητότητας. Δε ξέρουν τί κάνουν, γιατί το κάνουν κι ούτε που θυμούνται τί είχαν πει ότι θα κάνουν. Δε ξέρουν τί τους γίνεται."

Οπότε γύρισε η I Willi Am και μου είπε: "Πάλι θυμωμένος με τους homo sapiens είσαι; Δεν είδες στον λόγο της κας Βούλτεψη την απόλυτη ανυποληψία; Δεν είδες τον σεσημασμένο κλέφτη κι απατεώνα που κλέβει την ψήφο από τον πολίτη με ψεύτικες υποσχέσεις κι απειλές, ενώ στη συνέχεια τη χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει το αφεντικό του; Αυτό μας είπε η κα Βούλτεψη. Ότι οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι του Λάτση και του Μπόμπολα. Το ομολόγησε χωρίς ντροπή και χωρίς να την ενδιαφέρει, γιατί πιστεύει ότι δε θα έχει συνέπειες. Γι' αυτό άσε τον ελληνικό λαό στην ησυχία του. Έρχεται Σαββατοκύριακο."

Σκέφτηκα για λίγο αυτά που είπε η I Willi Am κι αποφάσισα να μην της απαντήσω. Μάλλον γιατί κατάλαβα πως κάτι είχε αρχίσει να αλλάζει. Αφού η I Willi Am μισεί τους homo sapiens. Πώς πήρε το μέρος τους; Ίσως τελικά υπάρχει ακόμα ελπίδα. 


Καλό ΣΚ σε όλους! 

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Από σήμερα 4/7 μέχρι την Κυριακή 6/7 διοργανώνεται στην Πανεπιστημιούπολη το 18ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Θα τα πούμε εκεί.)

Πείτε ό,τι θέλετε στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου