Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ευτυχισμένοι μαζί - by To Skouliki Tom

Μιλώντας στο κανάλι Mega One, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έκανε λόγο για ανέγερση εκκλησιαστικών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ μέσα στους άμεσους στόχους του είναι η ανέγερση πανεπιστημίων και στρατιωτικών σχολών που θα προετοιμάζουν τους νέους για τη Ι' Σταυροφορία κατά των πούστηδων που λυμαίνονται τη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, η διδασκαλία θα γίνεται από ντιγκιντάγκες παπάδες που γνωρίζουν από μέσα τον εχθρό και μπορούν να μυήσουν τους νεαρούς σταυροφόρους στα μυστικά της ομοφυλοφιλίας, ενώ θα παραδίδονται και μαθήματα αυτοάμυνας εναντίον επιθέσεων με στραπόν και δονητές - δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Εγώ, πάντως, βρίσκω πολύ σωστή την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, αφού τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι αμιγώς κοσμικοί θεσμοί και καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με την Εκκλησία και τις θρησκείες γενικότερα.

Να καταργηθούν οι προσευχές, να κατέβουν οι εικόνες, να φύγουν τα βιβλία των Θρησκευτικών και να μεταφερθούν στα σχολεία που θα φτιάξει η Εκκλησία με τα δικά της λεφτά, όχι τα δικά μας. Και να πληρώνει τους δασκάλους από τα παγκάρια της.

Βέβαια, αυτό ενέχει τον κίνδυνο χιλιάδες σαλεμένοι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτά τα μπουρδέλα κι έτσι να προκύψουν στρατιές ηλιθίων που θα καίνε βιβλία στις πλατείες. Τουλάχιστον τώρα, τα πιτσιρίκια έχουν μια ελπίδα σωτηρίας.

Κυμαινόμενος σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είναι προβληματικός άνθρωπος, γιατί άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ σχετικά με το βιβλίο των Θρησκευτικών, άρα είναι και ασυνεπής.

Με τους τραγόπαπες που άλλα έλεγε ο Χριστός και άλλα λένε και άλλα κάνουν αυτοί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία ασυνέπεια σε αυτό.

Καλά εντάξει, προβληματική είναι ολόκληρη η χώρα, που ανέχεται ιερώνυμους και φίληδες, αντί να τους κρεμάσει κουδούνια, αλλά αναρωτιέμαι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας θεωρεί το ίδιο προβληματικό και τον ομόλογό του στην Κύπρο που στοχοποιεί συνανθρώπους του.

Προφανώς, όχι.

Δυστυχώς, ανάμεσα σε όλα τα άλλα - τις σκοταδιστικές ιδέες μεσαιωνικού τύπου και τις εμμονές με θέσεις που η επιστήμη έχει καταρρίψει εδώ και δεκαετίες -, η Εκκλησία όχι μόνο δεν έχει σταθεί κοντά στην κοινωνία αλλά έχει φανεί πολύ λίγη - έως επικίνδυνη - και από μία άλλη άποψη.

Τα χρόνια της κρίσης, που οι άνθρωποι παλεύουν με τη φτώχεια και την ανεργία, οι εκπρόσωποι του κλήρου επιμένουν να τους απασχολούν με άσχετα θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία και το βιβλίο των Θρησκευτικών, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό τους από τα πραγματικά προβλήματα που τους βασανίζουν.

Και πώς το καταφέρνουν αυτό;

Μα φυσικά, όπως το κατάφερναν πάντα. Καλλιεργώντας το μίσος και την ενοχή.

Κατά αυτόν τον τρόπο, είτε είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, η Εκκλησία εξυπηρετεί άριστα την ατζέντα τους.

Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.

Κι αυτό δεν γίνεται να το καταλαβαίνω εγώ αλλά να μην το καταλαβαίνει ο Ιερώνυμος.

Το καταλαβαίνει και πολύ καλά μάλιστα.

Παρ' όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των παπάδων επιμένουν να απομακρύνονται από το λαό και την κοινωνία, απευθυνόμενοι αποκλειστικά σε χριστιανοταλιμπάν, τους οποίους φανατίζουν και φασιστικοποιούν.

Κράτος και Εκκλησία, ευτυχισμένοι μαζί, κυβερνούν χεράκι-χεράκι αυτόν τον τόπο για περισσότερα από 180 χρόνια, που θα γίνουν 1800 αν δεν προχωρήσει ο πλήρης διαχωρισμός τους σε όλα τα επίπεδα.

Ή Δημοκρατία θα έχεις ή Θεοκρατία. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται.

Βέβαια, σε 1800 χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υπάρχει και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Οπότε, λίγη υπομονή, αδέρφια. 

18 αιώνες έμειναν μόνο.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει 9.298 παπάδες και 7.271 γιατρούς. Ένα κράτος που έχει περισσότερους παπάδες από γιατρούς δεν δικαιούται να έχει όνομα. Έχει χάσει την ταυτότητά του. Είναι failed state.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Το παρόν κείμενο είναι συνέχεια του σίριαλ "Για πάντα μαζί" που έγραψα τον περασμένο μήνα. Τα ίδια έχω γράψει και στο παρελθόν. Και μπορώ να τα γράφω για πάντα. Εγώ και πολλοί άλλοι. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα. Καλό Μεσαίωνα.)

Δυστυχισμένοι μαζί στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

1 σχόλιο: