Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ούτε βήμα πίσω - by To Skouliki Tom

Σε λιγότερο από 1 ώρα ξεκινάει το κρισιμότερο Eurogroup, το οποίο αν αποδειχτεί άκαρπο θα οδηγήσει στην κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Η Eλλάδα με την 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που ζήτησε, έκανε μια μεγάλη υποχώρηση για στρατηγικούς λόγους, ως ένδειξη καλής θέλησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος με τη Γερμανία.

Είναι αρκετό αυτό; Φυσικά και είναι! Περισσότερο από αρκετό μάλιστα για τους περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Κομισιόν, ακόμα και το ΔΝΤ που κράτησε ουδέτερη στάση. Για όλους εκτός από τους Γερμανούς. 

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά από την ελληνική να ξεφτιλιστεί μπροστά στα μάτια όλων των Ευρωπαίων πολιτών, των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κι ενός λαού που την ψήφισε και στο σύνολό του σχεδόν τη στηρίζει. Θέλει να την ταπεινώσει ενώπιον ολόκληρου του πλανήτη. Αυτό είναι πλέον σαφές.

Η Γερμανία πιστεύοντας ότι είναι πανίσχυρη - δεν είναι - αγνοεί επιδεικτικά τις δημοκρατικές διαδικασίες. Θέλει να ακυρώσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Πρόκειται για αλαζονεία στα όρια της ύβρεως απέναντι στη Δημοκρατία. 

Όσο κι αν οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει τα πάντα στην Ελλάδα - η χώρα στην ουσία δεν κυβερνιέται εδώ κι ένα μήνα -, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω. 

Έχει κάνει ήδη αρκετά. Τώρα ήρθε η σειρά της Γερμανίας να αποφασίσει ποια Ευρώπη οραματίζεται.

Πρέπει να σκεφτεί ευρωπαϊκά. Αυτό φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο, αφού η γερμανική κυβέρνηση, μετά τη σκληρή στάση που τήρησε τις προηγούμενες μέρες, βρίσκεται εγκλωβισμένη. Οποιαδήποτε υποχώρηση θα θεωρηθεί ως ήττα δική της και νίκη της Ελλάδας.

Προτιμάει να ταπεινώσει την Ελλάδα παρά να εκτεθεί στο γερμανικό λαό, ο οποίος πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και στις επόμενες εκλογές να στείλει αυτήν την αντιευρωπαϊκή κυβέρνηση στα τσακίδια.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει κι άλλο. Ούτε βήμα πίσω.

Την περιμένει πολλή δουλειά πίσω στην Ελλάδα. Μας περιμένει πολλή δουλειά πίσω στην Ελλάδα.

Δε γίνεται να ασχολούμαστε και σε αυτόν τον αιώνα με τα καπρίτσια των φαντασμένων Γερμανών.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Χθες έγραψα ένα κείμενο που ξένισε αρκετούς συριζαίους. Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι έχουμε ένα μπλογκ το οποίο γεμίζουμε με κείμενα για την πάρτη μας. Δεν έχουμε αφεντικά, οπότε γράφουμε ό,τι θέλουμε. Αν είχαμε μπορεί να βγάζαμε και κανά φράγκο. Βέβαια, το ίδιο κείμενο έκανε χιλιάδες προβολές, οπότε στους περισσότερους μάλλον άρεσε. Ευχαριστώ εξίσου και τους μεν και του δε για τα σχόλια και τα μηνύματά τους.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Το Eurogroup δεν έχει αρχίσει ακόμα και διαβάζω ήδη για Grexit ή άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης. Καμιά φορά μάλιστα οι δύο αυτές θέσεις εκφράζονται ταυτόχρονα από τους ίδιους ανθρώπους. Ο ψύχραιμος πνευματικός κόσμος της χώρας έχει ξεβρακωθεί εντελώς. Άραγε το' χει καταλάβει;)

Ούτε like πίσω στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

4 σχόλια:

 1. "Δε γίνεται να ασχολούμαστε και σε αυτόν τον αιώνα με τα καπρίτσια των φαντασμένων Γερμανών."

  Αυτό μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή είμαι απ αυτούς που δεν τους άρεσε το χτεσινό κείμενο και δεν είμαι καν συριζαίος θα ήθελα να σου πω 2 πράγματα ακόμα.
  Ο καιρός της αθωότητας πήρε τέλος εδώ και καιρό. Δεν έχω αφεντικά, γράφω ότι μ αρέσει κλπ κλπ ωραία είναι να τα λες αλλά δεν σε απαλάσουν καμίας ευθήνης.
  Αν ταπεινώνει η Ελλάδα δεν έχει πατρίδα μας η γη, έχει το ναι σε όλα του Χαρδούβελη. Ξέρεις τι παει να πει αυτό έτσι? Αναπηρική από το 400 στα 340 για να σου πω ένα παράδειγμα. Ξέρεις φυσικά ότι και αυτό δεν είναι ο πάτος γιατί θα έρθουν σε 6 μήνες και θα σου πουν πΣιτ το πρόγραμμα δε βγήκε... οπότε κόψε κι άλλο. Μέχρι την ημέρα που δεν θα υπάρχει πια τίποτα για κόψιμο και ο Πακιστανός θα είναι καλύτερο γκαρσόνι από σένα κι εμένα οπότε εκεί θα γίνει και το Βατερλό μας.
  Αφού λοιπόν έχεις πένα καλή -γιατί έχεις- στάσου δίπλα στους ανθρώπους σου. Στάσου δίπλα στους αδύνατους....
  Αλλιώς ρίχτο κι εσύ στη φιλοσοφία και γίνε ΚΚΕ, σας τα λεγα κλπ.
  Αυτά είχα να σου πω και στα λέω στα ίσα.
  Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή