Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Είδαμε τον Σπύρο Γραμμένο και τον Πιτσιρίκο λάιβ στο Passport - by To Skouliki Tom

Την Παρασκευή που μας πέρασε, όπως και κάθε προεκλογική Παρασκευή, καθόμασταν με τον One Eyed Bert στο σαλονάκι της σπηλιάς μας και φτιάχναμε πυργάκια με τις μπάρες των δημοσκοπήσεων, ενώ η I Willi Am ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ και διάβαζε κάτι ελαφρύ.

Το δοκίμιο "Über die vierfache Wurzel des Satzes vom zureichenden Grunde" του Σοπενχάουερ, αν θυμάμαι καλά.

Κι ενώ τα πυργάκια με τις δημοσκοπήσεις του Mega, του ANT1 και του Alpha είχαν κιόλας χρωματίσει το μπορδοροδοκόκκινο χαλί από δέρμα ξωτικού που σκεπάζει το πάτωμα του σαλονακίου μας, κάτι περίεργο άρχισε να συμβαίνει με τις μπάρες από τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ. 

Η μπάρα με το 4,7% του Ποταμιού ήταν μεγαλύτερη από το 4,8% του ΚΚΕ που υπερτερούσε ελαφρώς της μπάρας του 3,8% της Χρυσής Αυγής η οποία ήταν διπλάσια από τη μπάρα του 3,5% του ΠΑΣΟΚ. 

Άσε που όλες οι μπάρες μαζί συγκέντρωναν το 93,6% του εκλογικού σώματος. Και τώρα; Πώς θα ολοκληρωνόταν το πυργάκι του ΣΚΑΪ; Δεν έβγαιναν τα νούμερα, Μπάμπη! Άρη, Σία, Παύλο; Ακούει κανείς;

Την αμηχανία που νιώσαμε ήρθε να σπάσει ο ήχος του κουδουνιού. Φοβόμασταν να ανοίξουμε, αφού κυκλοφορούσε μια φήμη που έλεγε ότι ένας ψηλός μεσήλικας με γυαλιά που παριστάνει τον πρωθυπουργό βαράει κουδούνια και τσαμπουνάει ασυναρτησίες τύπου "Λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο".

Ευτυχώς, ήταν η Μαρία Παρέντη με τη Λυδία. Ήρθαν να μας θυμίσουν ότι σήμερα ήταν το πρώτο από τα δύο λάιβ του Σπύρου Γραμμένου στο Passport Πειραιά. Απορροφημένοι από τα πυργάκια μας - και τα νούμερα του ΣΚΑΪ που δε βγαίνουν ποτέ -, κοντέψαμε να το ξεχάσουμε.

Φτάνοντας έξω από το Passport, όπου συναντήσαμε τη Δέσποινα Κουτσούμπα - η I Willi Am έμεινε σπίτι για να τελειώσει το δοκίμιο -, εντυπωσιαστήκαμε από την ουρά του κόσμου που περίμενε να μπει στο μαγαζί κι έφτανε μέχρι το λιμάνι. Πλοία από όλα τα νησιά είχαν ναυλωθεί ειδικά για την παράσταση του Σπύρου Γραμμένου.

Ξέραμε ότι είναι ο καλύτερος τραγουδιστής στην Ελλάδα (τουλάχιστον) αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Τόσο κόσμο είχαμε να δούμε από τις προεκλογικές ομιλίες του Αντρέα - αν και ήμασταν αγέννητοι τότε.

Εγώ φυσικά καμία όρεξη δεν είχα να δω αυτόν τον αναρχοάπλυτο με το μούσι και τα κοτσιδάκια να τραγουδάει στιχάκια που σκαρφίστηκε ενώ εφάρμοζε τη νεοφιλελεύθερη περμανάντ της Θάτσερ πάνω σε κεφάλια κυριών του Κολωνακίου αλλά οι υπόλοιποι είχαν φάει σκάλωμα με την πάρτη του από τότε που τον είχαμε καλεσμένο στο The Three Mooges Radio Show

Συγκεκριμένα, η Λυδία ήθελε να πάει στα καμαρίνια και να τον κάνει πατέρα των παιδιών της.

Τους κοίταξα και χαμογέλασα συνωμοτικά. Είχα μια αποστολή να φέρω εις πέρας κι έπρεπε να το κάνω πάση θυσία. 

Διαβάζοντας στην αφίσα ότι στα ντεκς συνοδεύει τον Σπύρο Γραμμένο ο Πιτσιρίκος και μάλιστα με κείμενα που έχει φιλοτεχνήσει ειδικά για την παράσταση, σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα: να γίνω Πιτσιρίκος στη θέση του Πιτσιρίκου. Θα τον σκότωνα, αφού πρώτα έκλεβα τους κωδικούς πρόσβασης στο μπλογκ του. Μουχαχαχαχαχαχα!

Όλα αυτά φυσικά άλλαξαν τη στιγμή που ο Σπύρος Γραμμένος πήρε θέση στη σκηνή. Με τα πλήθη του κόσμου να παραληρούν στο άκουσμα των κομματιών του και της ερμηνείας των κειμένων του Πιτσιρίκου, συνειδητοποίησα ότι ο Σπύρος Γραμμένος είναι ο καλύτερος σόου μαν που έχω δει ποτέ ζωντανά - μετά τον Σάκη Ρουβά. 

Μεθυσμένος από το νέκταρ των μουσικών του Σπύρου Γραμμένου, παραλίγο να ξεχάσω ότι κάπου εκεί τριγύρω ήταν κι ο Πιτσιρίκος. 

Ένα νεύμα μου αρκούσε. Η Δέσποινα Κουτσούμπα, η μοναδική μελλοντική πρωθυπουργός,  - εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα -, που έχει γνωρίσει από κοντά τον Πιτσιρίκο, ανέλαβε να τον φέρει ενώπιόν μου. Τα ψωμιά του είναι μετρημένα, σκέφτηκα. Να κάτι που ενώνει τον Πιτσιρίκο με τον Αντώνη Σαμαρά, ξανασκέφτηκα. Μουχαχαχαχαχαχα - ξανά!

Καθώς η παράσταση, μετά από 3 ώρες που δεν ήθελες να τελειώσουν ποτέ - τόσο γαμάτος ήταν ο Σπύρος Γραμμένος -, έφτασε στο τέλος της, ο Πιτσιρίκος βρισκόταν μπροστά μου. Δεν άντεξα. Χύθηκα στην αγκαλιά του και του είπα πόσο τον αγαπώ. Αποφάσισα να του χαρίσω μερικά χρόνια ζωής ακόμα. Τόσο μεγαλόψυχος είμαι! 

Εσύ κι εγώ δεν τελειώσαμε εδώ, Πιτσιρίκο!

Αγαπητές Μούτζες, ακούστε με καλά! Μένει μόνο άλλη μια παράσταση. Δύο μέρες πριν τις εκλογές, στις 23 Ιανουαρίου, πηγαίντε όλοι στο Passport Πειραιά! Ο Σπύρος Γραμμένος είναι απλά ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟΣ και από τα κείμενα του Πιτσιρίκου δε σας μείνει άντερο.

Η παράσταση του Σπύρου Γραμμένου είναι το καλύτερο προεκλογικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και την παρεά σας. 

Δαγκωτό στον Σπύρο Γραμμένο και τον Πιτσιρίκο!

by To Skouliki Tom

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

Παίζει μόνο Σπύρο Γραμμένο στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου